SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, ev hapsine mahkûm edilen görme engelli tutukluyu bilinmeyen bir yere götürdü!

İşgalci Rus güçleri Temmuz 2020'de türlü gerekçelerle ev hapsine çarptırdığı Aleksandr Sizikov'u bilinmeyen bir yere götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, ev hapsine mahkûm edilen görme engelli tutukluyu bilinmeyen bir yere götürdü!

İşgalci Rusya'nın Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde Temmuz 2020'den bu yana ev hapsinde tutulan görme engelli Aleksandr Sizikov, işgalciler tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü.

TUTUKLU SİZİKOV NEREYE GÖTÜRÜLDÜ?

Kırım Dayanışması sivil toplum örgütünün aktardığına göre Avukat Lilya Hemeji 15 Eylül 2024 tarihinde konuyla ilgili bilgi verdi. Hemeji, "Az önce Aleksandr Sizikov ve annesinden bir telefon aldım. Mahkeme kapsamında sözde İçişleri Bakanlığı görevlilerinin yanlarına geldiği bilgisi bana verildi" dedi. Avukat, işgalcilerin Sizikov'a karşı güç kullandığını ve Hemeji'nin yasal talepleri yerine getirmediği gerekçesiyle tehdit edildiğini bildirdi.

6'SI KIRIM TATARI 7 KİŞİ TUTUKLANDI

İşgalci Rus güçleri, 7 Temmuz 2020 tarihinde Akmescit'te türlü gerekçelerle gerçekleştiridği toplu aramalarda 6'sı Kırım Tatarı olmak üzere 7 kişiyi gözaltına merkezine göndermişti. Trafik kazası geçiren Sizikov ise görme yetisini kaybetmesiyle birlikte ev hapsine mahkûm edilmişti.

İşgalciler, Kırım Tatarlarını Rusya Ceza Kanununun 205.5. maddesinin 1. ve 2. fıkrası uyarınca Rusya’da terör örgütü olarak kabul edilen bir örgütü organize etmekle ve örgütün faaliyetlerine katılmakla suçladı.

Rus mahkemesi, Vadim Bektimirov’u 11 yıl, Emil Ziyadinov’u 17 yıl, İsmet İbragimov’u 19 yıl,  Zekeriya Muratov 11 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.