SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rus yönetimi, Kırım Tatarlarının yaşadığı bölgelerde denetimi artırdı!

İşgalci Rus güçleri, Kırım'ın Akmescit, Canköy ve Bahçesaray bölgesinde Kırım Tatarlarının yaşadığı yerleşim birimlerinde, denetim ve gözetim faaliyetlerine hız verdi. Yerleşim birimlerinin girişinde işgalcilere ait olduğu öne sürülen araçların görülmeye başladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2023 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2023 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rus yönetimi, Kırım Tatarlarının yaşadığı bölgelerde denetimi artırdı!

Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatarlarının yaşadığı yerleşim birimlerinde sahibi belirsiz araçların ortaya çıktığı görüldü. Kırım sakinlerini dikkatini çeken olay, işgalci Rus güçlerinin denetimi artırması şeklinde yorumlandı.

Kırım Yarımadası'nın Akmescit, Canköy ve Bahçesaray şehirlerinde özellikle Kırım Tatarlarının yaşadığı bölgelerde, yerel halka ait olmayan araçların ortaya çıkmaya başladığı bildirildi.  Kırım'da yerel medya organı Kırım İdea, Kırım Tatarlarının yaşadığı yerleşim yerlerinde kaynağı belirsiz siyah camlı araçların köy giriş ve çıkışlarında görüldüğünü aktardı.

RUS İŞGALİNDEKİ KIRIM'DA KIRIM TATARLARINA BASKILAR ARTACAK MI?

Kırım sakinlerinin ifadelerine yer verilen haberde, "Sabahtan akşama kadar aynı yerde gri bir araba var. İnsanların içeride oturduğu açık. Bütün gün orada ne yaptıkları belli değil" denildi.

Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, yerel halka ait olmayan araçların ortaya çıkması ve bunun eşzamanlı olarak Kırım'ın farklı bölgelerinde artması, işgalci Rus güvenlik güçlerinin denetimi artırması olarak yorumlandı.

Dokuz yıldır Rus işgali altında olan Kırım'da işgalci yönetimi kabul etmeyen Kırım Tatarlarına yönelik baskılar her geçen gün arttı. Özellikle, Rusya'nın Ukrayna'nın tamamına karşı başlattığı işgal girişiminin ardından Kırım'da Kırım Tatar halkına baskı ve zulüm mekanizması daha da katlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.