SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiliz istihbaratı, Rusya'nın büyük ölçekli taarruza hazır olmadığını açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'daki sivil yerleşim birimlerine saldırıları sürüyor. İngiliz istihbaratı, Rusya'nın büyük ölçekli bir taarruza hazır olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2022 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2022 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İngiliz istihbaratı, Rusya'nın büyük ölçekli taarruza hazır olmadığını açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde başarılı bir savunma kalesine dönüşen Bahmut, Rusların stratejisini temelinden sarstı. İngiliz istihbaratının açıkladığı rapora göre, Ukrayna'da son 48 saat içinde çatışmalar Donetsk bölgesine bağlı Bahmut şehri ile Lugansk bölgesine bağlı Svatove kenti yakınlarında yoğunlaştı. Raporda, birkaç bölgenin kontrol altına alındığı bildirilse de Rusya'nın bu bölgelere sık sık küçük çaplı saldırılar düzenlemeye devam ettiği söylendi.

İngiliz istihbaratı ayrıca Rusya Federasyonu'nun silahlı gruplarının Belarus'taki eylemleri hakkında da değerlendirme yaptı. İstihbarat yetkilileri, kuzeyde Rusya'nın 1.Muhafız Tank Ordusu birlikleri muhtemelen yakın zamanda Belarus'a konuşlandırılan Rus kuvvetleri arasında bulunduğunu bildirdi. İstihbarat, bu birimin konuşlanma öncesi eğitimden geçmiş olmasının muhtemel olduğunu ve onu savaşa hazır hale getirmek için gerekli destek birimlerine sahip olmasının olası olmadığını vurguladı.

RUSYA BÜYÜK ÖLÇEKLİ BİR SALDIRIYA HAZIR DEĞİL!

17 Aralık'ta Ukrayna Savunma Bakanlığı Genel İstihbarat Dairesi sözcüsü Andriy Yusov, Rusya Federasyonu'nun şu anda yeni bir büyük ölçekli saldırıya hazır olmadığını açıklamıştı. Ukrayna İstihbaratı Rus ordusunun cephedeki durumunda bir hareketlilik gözlenmediğini söylemişti.

Bununla birlikte, Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya'nın Belarus'tan Ukrayna'ya yeni bir işgal için hazırlandığını iddia etti. Analistler, Rusya'nın bu kış Belarus'u tekrar işgal etme ihtimalinin düşük olduğunu söylemekle birlikte, bunun "ciddiye alınması" gerektiğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.