SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Türkiye'ye başsağlığı diledi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ'a yönelik olarak düzenlenen hain terör saldırısı sonrasında Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Türkiye'ye başsağlığı diledi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) yönelik olarak bugün düzenlenen hain terör saldırısında 4 kişi şehit düştü, 14 kişi ise yaralandı. 

20-22 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye'ye yönelik olarak çalışma ziyareti gerçekleştiren Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha (Andrii Sıbiha) Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Resmi hesabından Türkçe paylaşım yapan Bakan Sıbiha mesajında şu ifadelere yer verdi:

Daha dün ziyaret etme onuruna layık olduğum dost Türkiye’de, bugün böyle bir trajedi yaşanmasından dolayı derin üzüntü duyuyorum. Terörizmin hiçbir mazereti olamaz. Türk dostlarımıza dayanışma duygularımı ifade ediyor, hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum.

TUSAŞ TERÖR SALDIRISI

TUSAŞ'ın (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) Ankara'nın Kahramankazan yerleşkesindeki giriş kapısında toplamda 3 patlama meydana geldi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı hakkında soruşturma başlattı. 

4 ŞEHİT, 14 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Yerlikaya 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bakan, “Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, resmi kaynaklardan yapılacak olan açıklamaları dikkate alma konusunda vatandaşları uyardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.