SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye-Rusya-Suriye-İran Savunma Bakanları yarın Moskova'da bir araya geliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Rusya-Suriye ve İran arasındaki dörtlü görüşmenin yarın Moskova'da yapılacağını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye-Rusya-Suriye-İran Savunma Bakanları yarın Moskova'da bir araya geliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran Savunma Bakanları ile istihbarat görevlilerinin bir araya geleceği toplantının, yarın Moskova'da yapılacağını duyurdu.

Bakan Akar, en son 28 Aralık 2022'de Türkiye, Rusya ve Suriye arasında görüşme yapıldığını hatırlatarak şunları aktardı: 

"Daha sonra gerçekleştirilen çalışmalarda bu toplantılara İran’ın da katılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. İlgili makamlar tarafından bu uygun görüldü. Bu toplantının devamı niteliğinde, bu sefer dörtlü olarak, savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının katılacağı bir toplantı konusunda hazırlıklarımız devam ediyor. 25 Nisan'da bu toplantının Moskova'da icra edilmesi planlanıyor. Amacımız buradaki sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesi ve bir an önce bölgeye barış ve huzurun hakim olması"

"BÖLGE BARIŞI İÇİN TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPACAK"

Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı işaret eden Bakan Akar, "Toplantının yapılmasına müteakip bazı olumlu gelişmelerin gerçekleşmesini de bekliyoruz. Bölge barışına katkı sağlamak için Türkiye, Bakanlık olarak elimizden gelen ne varsa gerekli gayreti gösteriyoruz." dedi.

SURİYELİLERİN EVİNE DÖNÜŞ POLİTİKASI

Akar Türkiye'nin terörle mücadelede kararlı olduğunu, Suriyelilerin gerekli şartlar oluştuğunda yuvalarına, evlerine geri döneceğini söyledi. Akar, "Onları zora sokacak herhangi bir durum veya böyle bir karar almamız asla söz konusu değil. Rahat, müsterih olsunlar. Bu tutumumuz herkes tarafından bilinmeli ve buna göre davranılmalı. Bu konuda son derece net bir politika izliyoruz" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.