SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, İsrail ve Filistin arasında garantör ülke olacak mı?

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail ve Filistin arasında barış sağlanması için Türkiye'nin garantör ülke olma formülü önerdiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, İsrail ve Filistin arasında garantör ülke olacak mı?

İsrail-Hamas arasında çıkan çatışmaların ardından Türkiye'nin arabuluculuk faaliyetleri devam ediyor. İsrail ve Filistin ile üst düzey görüşmeler yapan Türkiye, her fırsatta tarafları bir araya getirmek için çaba sarf etmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, uluslararası kamuoyunu ilgilendiren gündemdeki konular hususunda Ankara'daki gazeteciler ile bir araya geldi.

TÜRKİYE, İSRAİL VE FİLİSTİN ARASINDA GARANTÖR ÜLKE OLACAK MI?

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün İsrail ve Filistin arasında barış sağlanması için Türkiye'nin garantör ülke olma formülünü önerdiğini açıkladı. Fidan,  Filistin tarafına garantör olacak ülkelerin bölgeden olmasının telkin edildiğini vurgulayarak, "Buna Türkiye de dahil. İsrail için de başka ülkeler garantör olsunlar. Her iki tarafın da mutabık kalacağı bir antlaşmaya varıldıktan sonra, bunun gereklerinin yerine getirilmesi hususunda garantör ülkeler sorumluluk üstlensin" yorumunu yaptı. 

Aynı zamanda Ukrayna ve Rusya arasında arabuluculuk rolü üstlenen Türkiye, başarılı bir diplomasi trafiği yürütüyor. 

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre her geçen gün ölen sivil sayısı artıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.