SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Gazze'de İsrail-Hamas çatışmasının ortasında kalan siviller için harekete geçti

İsrail ve Hamas arasında çıkan çatışmalardan dolayı ateş altında kalan Gazzeli siviller için Türkiye'nin insani yardımlarını taşıyan üçüncü uçak, Mısır Uluslararası Ariş Havalimanı'na iniş yaptı. İnsani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalışma yürütülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2023 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Gazze'de İsrail-Hamas çatışmasının ortasında kalan siviller için harekete geçti

İsrail ordusu ve Hamas güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle on binlerce sivil bombardıman ve çatışma arasında kaldı. Türkiye Cumhuriyeti, yaşanan insani kriz nedeniyle harekete geçti. 7 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalar nedeniyle çok sayıda sivilin temel insani ihtiyaçlara ulaşamadığı öğrenildi.

TÜRKİYE, 7 EKİM'DEN BU YANA 3 UÇAK ASKERİ YARDIM GÖNDERDİ

Bu nedenle Milli Savunma Bakanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve benzeri kurumlar eliyle, hazırlanan üç adet insani yardımı taşıyan uçak şu ana kadar Mısır havalimanına indi. İnsani yardımlar buradan Filistin Kızılayına ulaştırıldı.

Ankara'dan kalkan uçağın; ilaç, tıbbi malzeme, dayanıklı gıda, konserve, battaniye ve çocuk bezi gibi yardım malzemelerini taşıdığı kaydedildi. Öte yandan, yardımlarınn Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ndeki sivillere ulaştırılacağı kaydedildi.

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre her geçen gün ölen sivil sayısı artıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.