SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Devletleri Teşkilatı, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı kutladı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı'yı ve Türkiye'yi tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Devletleri Teşkilatı, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı kutladı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu tebrik etti. TDT, Türkiye'nin ilk astronotu olarak 18 Ocak 2024 gecesi uzaya hareket eden Alper Gezervacı'yı kutlayarak, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e atıfta bulunduğu uzaydaki ilk sözü olan "İstikbal göklerdedir" ifadesine vurgu yaptı. 

TDT, ALPER GEZERVACI'YI TEBRİK ETTİ

TDT mesajında, "Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamında ilk uzay yolculuğu dün gece gerçekleşti. İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı’yı ve Kardeş Türkiye Cumhuriyetini tebrik ediyoruz. Bu gurur hepimizin. Hayırlı olsun!" ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'NİN İLK  ASTRONOTU OLDU

İlk kez uzaya astronot gönderen Türkiye, büyük bir heyecan yaşıyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece saat 00.49'da, ABD Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan uzay yolculuğuna doğru hareket etti. 

GEZERAVCI'NIN UZAYDAKİ İLK SÖZÜ "İSTİKBAL GÖKLERDEDİR" OLDU

Uzay yolculuğunda Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" ifadesine yer veren Gezeravcı'nın ilk sözü tarih sayfalarına eklendi. Gezervacı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli ekip arkadaşlarıyla tarihi yolculuğunu 20 Ocak 2024'te sonlandıracak.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

Bu sene dönem başkanlığını Kazakistan'a devreden Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), 3 Ekim 2009'da Azerbaycan'da kuruldu. TDT'nin içinde tam üye devletler Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye'nin yanı sıra Özbekistan iken; gözlemci üye olarak da Macaristan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yer almakta.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.