SON DAKİKA
Hava Durumu

“Türk Devletleri Teşkilatı” ifadesi Resmi Gazete’de

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 4 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Türk Devletleri Teşkilatı” ifadesi Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 4 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Anlaşmalar arasında, Türk Devletleri Teşkilatı, Avrupa Birliği ve Azerbaycan ile yapılan mutabakat metinleri yer aldı.

"TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI" İFADESİ RESMİ GAZETE’DE

Özbekistan’ın Semerkant şehrinde 11 Kasım 2022'de imzalanan “Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin Kurulmasına İlişkin Nahçıvan Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına Dair Protokolü'nün” onaylanması hakkındaki karar Resmi Gazete’de yer aldı.

Yine aynı şekilde Semrkant’ta 10 Kasım 2022 tarihinde "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekreteryasının Mali Esaslarına İlişkin Anlaşmada Değişiklik Yapılmasına Dair Protokolün" onaylanmasına ilişkin karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.Protokol kapsamında, "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi" ve "Türk Konseyi" ifadeleri sırasıyla "Türk Devletleri Teşkilatı" ve "TDT" kısaltması ile değiştirildi.

TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ ARASINDA YAPILAN ANLAŞMA 1 OCAK’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Ankara'da 31 Temmuz tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin Birlik Programı Olan Dijital Avrupa Programına (2021-2027) Katılımı Konusunda Anlaşma”nın onaylanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmaya başlayacak anlaşma, Türkiye en güncel haliyle Dijital Avrupa Programı'nın, yapay zeka, dijital beceriler ve dijital kapasitelerin oluşturulması olarak adlandırılan özel hedeflerine ortak ülke olarak katıldı.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN, HAYVAN SAĞLIĞI ALANINDA DA  İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRİYOR

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hayvan Sağlığı Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşma"  8 Ağustos 2023'te Ankara'da imzalanmıştı. Anlaşma, bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşma dahilinde Türkiye, şap hastalığı ile mücadele çalışmalarına destek olmak için Azerbaycan'a 250 bin doz "SAT-2" antijen içeren bivalan Şap aşısını ücretsiz temin edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.