SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresi 1 yıl daha uzatıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresi 1 yıl daha uzatıldı

Türk ordusunun Azerbaycan'daki görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yapılan oturumda kabul edildi. Tezkerede; Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nin ardından imzalanan beyanname uyarınca bölgede Türk askerlerinin bulunduğuna vurgu yapıldı.

 Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya tarafından 9 Kasım 2020'de Üçlü Bildiri imzalanmıştı. Karabağ Zaferi ve Karabağ'dan Ermeni terörist güçlerinin temizlenmesi konusunda desteğine devam eden Türkiye Cumhuriyeti, bölgede kalıcı barış ve istikrara desteğini sürdüreceğini söz konusu tezkerede belirtti. Türkiye'nin, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü temelinde faaliyetlere devam edeceği vurgulandı.

AZERBAYCAN TEZKERESİ KABUL EDİLDİ

Tezkerede, Türkiye'nin Rusya ile oluşturduğu ve TSK personelinin de görev yaptığı Ortak Merkez vasıtasıyla bölgenin güvenliğine ve taraflar arasında güven inşasına katkı sağladığı kaydedildi.  Cumhurbaşkanlığı tezkeresi hususunda yapılan görüşmelerin sonrasında oylama yapıldı. Azerbaycan tezkeresi, TBMM Genel Kurulunca kabul edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.