SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvanlı Çinliler Tiananmen Katliamı dolayısıyla Çin'i lanetledi

Çin'in yakın dönem tarihinde en önemli halk hareketlerinden birisi olan Tiananmen Katliamı, Tayvanlı Çinliler tarafından başkent Taipei'deki Özgürlük Meydanı'nda tel'in edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvanlı Çinliler Tiananmen Katliamı dolayısıyla Çin'i lanetledi

Çin Komünist Partisi rejiminin yakın dönem tarihinde en önemli halk hareketlerinden birisi olan Tiananmen Katliamı, Tayvanlı Çinliler tarafından başkent Taipei'deki Özgürlük Meydanı'nda lanetlendi.

EZİLEN YURTTAŞLARI HAKKINDA ENDİŞE DUYUYORLAR

Tayvan'ın başkenti Taipei'de 4 Haziran 2024 tarihinde ülkenin kurucu lideri Can Keyşek'in kabirinin bulunduğu Özgürlük Meydanı'nda, Çin Demokratik Koleji tarafından komünist Çin'e tel'in programı düzenlendi.

Kolejin idarecisi olan Tsang Chien-yuan, Taianmen Katliamı ile ilgili yaptığı açıklamasında Tayvan'da 4 Haziran'ı desteklemek için sokaklara çıkan insanların çoğunlukla milliyetçi duygulara sahip Çinliler olduğunu ve Çin'deki otoriter yönetim tarafından ezilen yurttaşları hakkında endişe duyduklarını bildirdi.

ÇİN BÖLGEDE HALA BASKI UYGULUYOR

Tsang Chien-yuan ayrıca, Çin'in bölgede hâlâ halkına baskı uyguladığına, halklar arasındaki eşitsizliğin ve ayrımcılığın devlet eliyle gerçekleştirildiğine, komünist rejimin dünya için bir tehdit oluşturmaya devam ettiğine dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.