SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayvan'da hapishanede kalmak, Çin'de yaşamaktan daha güvenilir

Çin'in kanlı Tiananmen Katliamı'nı eleştirmesi nedeniyle tutuklanan Çinli muhalif Chen Siming, ABD veya Kanada'ya sığınma talebinde bulunmak üzere Tayvan'a kaçtı. Siming Çin'e iade edilmek istemediğini, Tayvan'da hapiste yaşamanın Çin'de yaşamaktan daha güvenilir olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayvan'da hapishanede kalmak, Çin'de yaşamaktan daha güvenilir

Soykırımcı Çin yönetimi tarafından 4 Haziran 1989'da geniş yankı uyandıran Tiananmen Katliamı'na eleştiri getiren Çin muhalifi Chen Siming, ülkesinden kaçmak için her türlü yolu denedi. Siming, Çin'in siyasi zulmünden kurtulmak, ABD'ye veya Kanada'ya sığınma talebinde bulunmak için Tayvan'a kaçtı. 

Resim

"ÇİN'İN ONURUMU AYAKLAR ALTINA ALMASINI ARTIK KABUL EDEMEM"

Sosyal medya platformuna yüklediği videoda Tayvan Taoyuan Uluslararası Havalimanı'nın geçiş bölgesinde olduğunu dile getiren Siming, "Çin polisinin bana yönelik istikrarı koruma yöntemleri giderek daha acımasız ve çılgın hale geliyordu. Hukuksal prosedürlere uymadan, cep telefonumu almadan, hatta psikiyatrik değerlendirme bile yapmadan beni kendi isteğimle gözaltına aldılar. Kişisel haysiyetimin ayaklar altına alınmasını, onurumun ayaklar altına alınmasını ve bedenime yönelik tehditleri artık kabul edemem" ifadelerini kullandı. Siming paylaşımında, Tayvan hükumetine, Çin'e iade edilmemesi için çağrıda bulundu. 

Siming'in paylaşımı sosyal medya kullanıcıların dikkatini çekti ve videonun altına Çin karşıtı çok sayıda yorum geldi. 

"TAYVAN'DA HAPİSHANEDE KALMAK, ÇİN'DE YAŞAMAKTAN DAHA GÜVENLİ"

Binlerce kişinin özgürlük taleplerine karşı kanlı bir katliama imza atan Tiananmen Katliamı'nı anıyor olmasından dolayı Siming, 15 gün gözlatında kaldığını dile getirdi. Ayrıca Çinli muhalif, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklandığını da belirtti. Siming, “Tayvan'a yasadışı yollardan girdim ama Tayvan demokratik ve özgür bir toplum, bir ülke. Burada hapiste otursam bile kendimi güvende hissederim" diyerek bir kez daha Çin'in baskıcı rejiminden rahatsız olduğunu vurguladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.