SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın yeni hedefi Balkanlar mı?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın yeni hedefinin Balkanlar olduğunu ve yeni bir savaşa hazırlandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın yeni hedefi Balkanlar mı?

Yayılmacı emelleriyle 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik işgal girişimi başlatan Rusya, topyekun saldırılarına yenisi ekleyecek. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın yeni planı hakkında dünyaya uyarıda bulundu.

ZELENSKIY'DEN BALKANLAR UYARISI!

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Avrupa'ya kadar yayılmayı amaç edinen Rusya'nın yeni bir savaşa hazırlandığını söyledi. Zelenskıy dünkü konuşmasında, "Balkanlara dikkat edin. İnanın bilgi alıyoruz. Rusya'nın uzun bir planı var. Orta Doğu'da ikinci dikkat dağıtıcı Balkanlar olacak" vurgusu yaptı. 

İsrail-Hamas çatışmalarıyla dünyadaki odağın Ukrayna Savaşı'ndan çekildiğini belirten Zelenskıy, "En azından dünya ülkeleri, ortakları şimdi bir şey yapmazlarsa o zaman yine böyle bir patlama olur ve yine bu yeni bir hikaye değil. İlişkilerde bir kriz var ve uzun zamandır bu böyle. Bu nedenle Rusya, bugün bir Balkan ülkesinin diğeriyle savaş halinde olmasını sağlayacak şekilde yatırım yapacak" açıklamasında bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.