SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus yanlısı Çin Savunma Bakanı Putin'i ziyaret etti

Rusya yanlısı olarak bilinen Çin Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı Li Şangfu, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'i ziyaret ederek, Çin ve Rusya arasındaki askeri işbirliğinin artırılması konusunda anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus yanlısı Çin Savunma Bakanı Putin'i ziyaret etti

Rus yanlısı kimliğiyle bilinen Çin Savunma Bakanı Li Şangfu, göreve atandıktan sonra ilk yurt dışı seyahatini Rusya'ya yaptı. Li Şangfu, 16 Nisan 2023'te Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Çinli Bakan, Çin ile Rusya arasındaki askeri işbirliğinin ve ortak hareket kabiliyetinin geliştirilmesi konusunda anlaştı. 

RUSYA VE ÇİN ARASINDAKİ ASKERİ BİRLİKTELİK DERİNLEŞİYOR

Putin ve Li Şangfu görüşmede, Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping'in Rusya'ya yaptığı son ziyareti için "tarihi öneme sahip" olarak nitelendirdi. Rusya ile Çin arasındaki ilişkileri, askeri olarak daha sıkı güçlendirmeyi hedeflediği bildirildi. Li Şangfu, Putin'e iki ülkenin orduları arasındaki güvenin giderek pekiştirildiğini ve işbirliğinin verimli sonuçlar vermeye şimdiden başladığını belirtti.

ÇİN VE RUSYA BÖLGEDE KÜRESEL GÜÇ OLMA PEŞİNDE!

Li Şangfu ayrıca, Şi Cinping ve Putin arasındaki fikir birliğine atıfta bulunarak, Çin'in iki ordu arasındaki stratejik iletişimi güçlendirmeye yönelil çalışmalara atıfta bulundu. İki taraflı koordinasyon ve işbirliğini artırarak, bölgesel güvenliği sağlamak için Rusya ile çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

RUS YANLISI Lİ ŞANGFU UKRAYNA'YI ES GEÇTİ!

Putin ve Li Şangfu arasındaki resmi toplantıda, Ukrayna'dan bahsedilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Çin, Rusya'nın Ukrayna'nın anakarasına yönelik başlattığı işgal girişiminde tarafsız kaldı. Rusya'nın işgalini kınamayı veya Rusya'ya askerlerini geri çekmesi için herhangi bir çağrıda bulunmayı da reddetti. Çinli yetkililer, bunun yerine defalarca tüm ülkelerin meşru güvenlik endişelerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek konudan uzak durmaya çalıştı.

2018'DEN BERİ ABD YAPTIRIMLARINA MARUZ KALAN ÇİNLİ BAKAN

Çin'in askeri modernizasyon hamlesinin kıdemli bir generali olan Li Şangfu, 2018'de Çin ordusunun Teçhizat Geliştirme Departmanına liderlik ederken Rusya'nın devlet kontrolündeki silah ihracatçısı Rosoboronexport ile yaptığı işlemler nedeniyle ABD tarafından yaptırıma tabi tutulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.