SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus siyasetçiden küstah çağrı: Özbekistan'ı ilhak edelim!

Adil Rusya Partisinin Eşbaşkanı Zakhar Prilepin, Özbekistan ve diğer SSCB'nin yıkılmasından sonra kurulan ülkelerin Rusya tarafından ilhak edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus siyasetçiden küstah çağrı: Özbekistan'ı ilhak edelim!

Putin Rusyasının, emperyal ve kolonyal siyaseti Türk dünyasını tehdit ediyor. Şovenist siyasetin altın çağını yaşadığı Rusya'da siyasiler, post Sovyet ülkelerden toprak iddia etmeye devam ediyor. Adil Rusya Partisi Eşbaşkanı Zahar Prilepin, Özbekistan'ın ve Sovyetlerin yıkılmasından sonraki coğrafyada kurulan diğer ülkelerin, Rusya tarafından ilhak edilmesi gerektiğini öne sürdü.

RUSYA'DA ŞOVENİST SİYASET ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR!

20 Aralık 2023 tarihinde yaptığı bir basın toplantısında Rus siyasetçi Zahar Prilepin, Rusya'daki göçmen ve demografi meselesi hakkında değerlendirme yaptı. Prilepin, Rusya'da kadınların daha fazla erkek doğurması gerektiğini ileri sürdü ve bunun yanı sıra göçmenlerin geldiği ülkeleri ilhak etmeyi önerdi. Şovenist Rus siyasetçi, göçmen işçilerin geldiği bu bölgelerin birleştirilmesi ve Rus dilinin anında öğretilmesi fikrini içtenlikle desteklediğini vurguladı.

ÖZBEKİSTAN'DAN SERT TEPKİ

Bu sözlerin ardından Taşkent'teki Rus Büyükelçi Oleg Malginov, Özbekistan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Ayrıca, Özbekistan kamuoyu ve Özbek siyasetçiler, Rusya'da dönem dönem gerçekleşen emperyal ve saldırgan demeçlerden rahatsızlığını ifade etti. Özbek Milletvekili Babur Bekmurodov, Rus siyasetçi Prilepin'in "Özbekistan'ı işgal etme" tehdidinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi. Bekmurodov, cezai sorumluluk konusunda siyasetçiyi uyardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.