SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus ekonomistten Türkiye ve Erdoğan'a hakaret!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya’nın uluslararası hukuka uyarak Kırım’ı Ukrayna’ya iade etmesi gerektiğine dair açıklamasından rahatsız olan Rus ekonomist Erdoğan’a hakaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus ekonomistten Türkiye ve Erdoğan'a hakaret!

Türkiye, eylül ayının başında BRICS grubuna resmî olarak üyelik başvurusu yaptı. Türkiye'nin küresel etkisini genişletmek ve Batılı müttefiklerinin ötesinde yeni stratejik bağlar kurmak amacı taşıdığı şeklinde yorumlanan bu hamle, ekim ayında Rusya'nın Kazan kentinde yapılacak BRICS zirvesinde masaya yatırılacak.

Türkiye’nin BRICS’e üyelik için başvuru yaptığını açıklamasından kısa bir süre sonra geçmişte Putin yönetiminde görev almış olan, Rusya Bilimler Akademisi Üyesi ünlü ekonomist Sergey Glazyev, “BRICS'te Türkiye'nin Yeri Yok” başlıklı bir makale kaleme alarak, aşağılayıcı bir görsel kullandı.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'A HAİN YAKIŞTIRMASI!

Dünya ekonomisinin hızla, halihazırda gayri safi yurt içi hasıladaki büyümenin yarısından fazlasını oluşturan Güneydoğu Asya'ya kaydığı bu dönemde Rusya’nın Asya’da “müttefik” aradığını belirten Glazyev, “Ancak bunların bir kısmının sadece ideolojik açıdan zayıf olduğu değil, aynı zamanda ülkemize karşı oldukça haince davrandığı da ortaya çıktı. Öncelikle Türkiye ve onun himayesindeki Azerbaycan'daki Aliyev rejimi.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kırım'ın Ukrayna'ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir” açıklamasından rahatsız olan Rus ekonomist, Türkiye Cumhurbaşkanına ise yazısında “yalancı Osmanlı tilkisi” şeklinde hakarette bulundu.

Gryazev, Erdoğan’ın söz konusu açıklamasının kabul edilemez olduğunu ileri sürerek, Türkiye’nin Kırım ile ilgili tutumunu değiştirmedikçe BRICS’e alınmaması gerektiğini savundu.

ERDOĞAN: KIRIM'IN UKRAYNA'YA İADESİ, ULUSLARARASI HUKUKUN BİR GEREĞİDİR

Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmak amacıyla uluslararası çabaları birleştirmek için başlatılan Kırım Platformu’nun 4. Liderler Zirvesi, 11 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de gerçekleşti.

Zirveye gönderdiği video mesajla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına yönelik desteği yinelerken, Kırım'ın Ukrayna'ya iade edilmesi gerektiğini belirtti. Zirvede Erdoğan, “Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiğimiz destek bakidir. Kırım'ın Ukrayna'ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir. Kırım'ın yerli halklarından olan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın güvenliğinin ve esenliğinin temini de dış politikamızın öncelikleri arasında yer alıyor." şeklinde konuşmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.