SON DAKİKA
Hava Durumu

Rublenin dolar karşısındaki değer kaybı sürüyor

Küresel piyasalarda, Rus rublesinin değer kaybı sürüyor. Ukrayna'da işgal girişimi ve saldırılara devam eden Rusya'ya dünya ülkeleri tarafından uygulanan yaptırım kararı nedeniyle Rus ekonomisinde ciddi düşüş seyri gözleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rublenin dolar karşısındaki değer kaybı sürüyor

ABD dolarının bugün Moskova Borsası'nda Rus rublesi karşısında Nisan 2020'den bu yana ilk kez 82 ruble seviyesinin üzerine çıktığı görüldü. Rusya'da ABD dolarının 82,4586 seviyelerinde işlem gördüğü bildirildi.

Rubledeki değer kaybının bir numaralı sebebini uzmanlar, Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal ederek işgal girişimi ve saldırıları devam ettirmesi nedeniyle uygulanan yaptırımlar olarak açıkladı. Rubledeki düşüşe bir diğer sebep olarak da, özellikle Batılı şirketlerin varlıklarının Rus alıcılara satılmasının ABD dolarına talebi artırdığı ifade edildi.

PETROL FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Ayrıca, Mart ayında petrol ihracat gelirinin düşük fiyat nedeniyle gerilemesi de ABD dolarına, ruble karşısında değer kaybettirdi. 

RUSYA'DA BÜTÇE YILIN İLK ÇEYREĞİNDE AÇIK VERDİ

Öte yandan, bugün açıklanan rakamlar nedeniyle Rusya’nın federal bütçesi bu yılın ilk çeyreğinde 2.4 trilyon ruble (yaklaşık 29 milyar dolar) açık verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.