SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin, Şi Cinping'e Rusya'nın Ukrayna'da 5 yıl boyunca savaşacağını söyledi

Rusya'nın savaş suçlusu Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesini Mart 2023 tarihinde ülkesini ziyaret eden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e, Rusya'nın Ukrayna'da en az beş yıl savaşmayı planladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin, Şi Cinping'e Rusya'nın Ukrayna'da 5 yıl boyunca savaşacağını söyledi

Japon analiz kuruluşu Nikkei'nin 28 Aralık 2023 tarihinde kendi kaynaklarına dayandırarak aktardığı raporunda, Rusya'nın savaş suçlusu lideri Putin'in ülkesini Mart 2023 tarihinde ülkesini ziyaret eden Çin başkanı Şi Cinping'e Rusya'nın Ukrayna'da en az beş yıl savaşmayı planladığını ifade etti.

PUTİN NEYİ AMAÇIYOR?

Raporda ayrıca, Putin'in bu açıklamasıyla Çin'e uzun süreli bir savaşın Rusya'nın yararına olacağı ve sonunda Moskova'nın galip geleceği konusunda güvence vermeye çalıştığı belirtildi. Nikkei analizcileri, Putin'in bu sözlerinin aynı zamanda Şi Cinping'e Rusya yanlısı tutumunu değiştirmemesi konusunda bir uyarı olduğunu vurguladı.

"ÇİN, RUSYA'NIN GERÇEK NİYETİNİ YANLIŞ DEĞERLENDİRDİ”

Raporda, “2022 Çin Olimpiyatları Zirvesi sırasında Putin, Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı bir işgal başlatmak üzere olduğuna dair hiçbir işaret göstermedi. Şi Cinping ve Putin ülkeleri arasında sınırsız bir ortaklık ilan etti. Bu nedenle dünyanın dört bir yanındaki insanların Çin'in tam kapsamlı bir Rus işgalini zımnen kabul ettiği sonucuna varması doğaldı. Ama bu durum böyle değildi. Çin, Rusya'nın gerçek niyetini yanlış değerlendirdi” ifadeleri yer aldı.

Raporda ayrıca Putin'in, diplomatik kanallar aracılığıyla ateşkes müzakeresine hazır olduğuna dair sinyallerinin değerlendirilmemesi gerektiği sonucuna vardığı belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.