SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'den anlamsız teklif: Barış görüşmeleri için şartlarını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ileri sürdüğü ön koşullarının sağlanması halinde Rusya'nın Ukrayna ile barış görüşmelerine hemen başlayabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'den anlamsız teklif: Barış görüşmeleri için şartlarını açıkladı

İsviçre'nin ev sahipliğinde 15-16 Haziran'da düzenlencek olan Ukrayna Barış Zirvesi'ne saatler kala Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, barış görüşmelerine başlamak için birtakım koşullar açıkladı.

PUTİN'DEN KOMİK TEKLİF

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın tamamına yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırılar ile işgal girişimi karşısında adil bir barışın tesis edilmesi gayesiyle toplanan ve Rusya'nın katılmayacağı zirve öncesinde Putin, Ukrayna birliklerinin Lugansk, Donetsk, Herson ve Zaporijjya bölgelerinden tamamen çekilmesi ve Ukrayna'nın NATO'ya katılmayacağına dair söz vermesi durumunda görüşmelerin yapılabileceğini belirtti.

Putin, Ukrayna toprak bütünlüğünü yok sayarak ileri sürdüğü ön koşulların yerine getirilmesi durumunda Rusya'nın işgal saldırılarını derhal durdurabileceğini ve Ukrayna kuvvetlerinin güvenli bir şekilde geri çekilmesinin garanti edileceğini beyan etti.

Putin tarafından gündeme getirilen söz konusu olayın akabinde, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mihaylo Podolyak (Mykhailo Podolyak) ise Putin'in ifadelerinin ciddi bir barış girişimi olmadığını kaydederek, Putin'in sunduğu koşullarla "uzlaşı bulmanın" mümkün olmadığını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.