SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO ve AB'den Rusya'nın Belarus'ta nükleer silah hamlesine tepki

NATO ve Avrupa Birliği, Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceğine yönelik açıklama yapan Rus lider Vladimir Putin'e tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO ve AB'den Rusya'nın Belarus'ta nükleer silah hamlesine tepki

Nükleer silah konusunda tehditlerini sürdüren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün bir televizyon kanalında Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirileceğini söyledi. Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi ve topyekun saldırıları 1 yılı aşkın süredir devam eden Rusya'ya hakkında yaptırım kararları hız kesmiyor. 

NATO VE AB'DEN RUSYA'YA TEPKİ

NATO ve Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah göndereceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. NATO Sözcüsü Oana Lungescu konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Rusya'nın nükleer söylemi tehlikeli ve sorumsuzcadır. NATO teyakkuzdadır. Durumu yakından takip ediyoruz. Rusya'nın nükleer duruşunda bizimkini değiştirmemizi gerektirecek herhangi bir değişiklik görmedik" dedi. 

Lungescu, "Rusya, en son Yeni START Anlaşmasına katılımını askıya almak suretiyle, silahların kontrolüyle ilgili kendi taahhütlerini sürekli ihlal etmiştir. Rusya derhal taahhütlerine uymalı ve iyi niyetle hareket etmelidir" ifadelerini kullandı. 

"AB DAHA FAZLA YAPTIRIMLA YANIT VERMEYE HAZIR"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Belarus'un Rus nükleer silahlarına ev sahipliği yapması, Avrupa güvenliğine yönelik sorumsuz bir tırmanış ve tehdit anlamına gelir. Belarus bunu hâlâ durdurabilir, bu onların tercihi. AB, daha fazla yaptırımla yanıt vermeye hazır" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.