SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MasterChef'te jüri koltuğuna oturan Kırım Tatarı usta Erol Uluçay, çiböreği anlattı

Eskişehir'de Kırım Çibörekçisi'nin sahibi, Kırım Tatarı Erol Uluçay, MasterChef Türkiye programının 4 Ekim 2024 tarihli yayınında jüri koltuğuna oturdu. Uluçay, Ukrayna Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Listesi'ne dahil edilen, Kırım Tatarlarının millî yemeği çibörek hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 01:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MasterChef'te jüri koltuğuna oturan Kırım Tatarı usta Erol Uluçay, çiböreği anlattı

Milyonları ekran başına kitleyen "MasterChef Türkiye" yarışmacıları çok sayıda Kırım Tatarının yaşadığı Eskişehir'i ziyaret etti. Eskişehir'in geleneksel yemeklerini mutfaklarında deneyen yarışmacılar, 4 Ekim 2024 tarihli yayında Kırım Tatarlarının meşhur lezzeti çiböreği de es geçmedi.

KIRIM TATARI USTA EROL ULUÇAY, ÇİBÖREK HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kırım Tatarı, Çibörek ustası Erol Uluçay ise cuma akşamı yayınlanan programda mutfak şefleri olan Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun sunduğu programa jüri üyesi olarak katıldı. Eskişehir'de Kırım Çibörekçisi'nin sahibi olan Uluçay, yarışmacılara ve ekran başındaki seyircilere Ukrayna'nın Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Listesi'ne de dahil edilen Kırım Tatarlarının millî yemeği çibörek hakkında bilgi verdi.

Çibörek – Arda'nın Mutfağı

Çiböreğin ne anlama geldiğini ifade eden Uluçay, çi kelimesinin Kıpçak lehçesinde "enfes, leziz" gibi anlamlar taşıdığını, bu nedenle bahsi geçen nefis böreğe çibörek denildiğini belirtti. Çiböreğin özelliğinden de söz eden Uluçay, "İnsanlar böreğin içinde bol kıyma arıyor. 17 ile 20 saniyede pişen bir aşın (yemeğin) içindeki kıymanın pişmesi kolay değildir. Bu  yüzden dediğiniz gibi 1 kaşık kıyma idealdir. Sulandırılmış kıyma kullandığımız için buharla pişme aşaması müşterinin önüne gelene kadar devam ediyor. Et suyu da hamura ayrı bir lezzet veriyor." açıklamasını yaptı.

Ayrıca Uluçay, şeflere program kapsamında her sene çiböreğe yer verdikleri için teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.