SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore, Rusya'ya 13 binden fazla silah konteyneri gönderdi

Rusya ve Kuzey Kore arasındaki askeri iş birliği derinleşiyor. Kuzey Kore, Rusya'ya Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde 13 binden fazla silah konteyneri gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore, Rusya'ya 13 binden fazla silah konteyneri gönderdi

Kuzey Kore'nin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yasa dışı topyekûn işgal gişiminin başlamasından bu yana Rusya'ya 13 binden fazla silah konteyneri gönderdiği öne sürüldü. Bu konteynerlerin, 6 milyonun üzerinde 152 mm'lik top mermisi taşıdığı iddia ediliyor.

İKİ OTORİTER REJİM ARASINDA ASKERİ İŞ BİRLİĞİ DERİNLEŞİYOR

Güney Kore'nin iktidardaki İnsan Gücü Partisi Temsilci Kang Dae-sik'e sunulan bir Savunma İstihbarat Ajansı raporuna göre, Kuzey Kore'nin Doğu limanı Najin üzerinden gerçekleştirdiği bu silah sevkiyatları, Ukrayna'daki savaşın patlak vermesinden bu yana dikkatle izleniyor.

ASKERİ YARDIMLAR KARŞILIKLI TEKNOLOJİK DESTEKLE TAKAS EDİLİYOR

Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin Rusya'ya 122 mm'lik top mermileri, mobil hava savunma füzeleri, tank karşıtı füzeler ve diğer askeri teçhizat gönderdiğinden şüpheleniyor. Bu sevkiyatlar, Kuzey Kore ve Rusya arasındaki askeri bağların güçlendirildiği ve Rusya'nın uzun süreli bir savaş için Kuzey Kore'yi bir silah tedarik üssü olarak kullanma niyetinde olduğunu gösteriyor.

Kim Jong-un'un 2023 yılı eylül ayında Rusya'nın bir uzay üssünü ziyaret etmesi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin somut bir örneği olarak değerlendiriliyor. Kuzey Kore'nin, Rusya'dan özellikle füze ve casus uydu programları konusunda teknolojik destek aldığı belirtiliyor.

ABD, KUZEY KORE'Yİ RUSYA'NIN UKRAYNA'DAKİ SAVAŞINDA SUÇLUYOR

Pentagon'un bir sözcüsü, Kuzey Kore'yi Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında "suç ortağı" olarak nitelendirerek, Pyongyang'ın Moskova'ya mühimmat ve diğer askerî ekipman sağlamasından duyulan artan endişeleri vurguladı. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'da kullandığı bazı füzelerin Kuzey Kore füzelerine benzer özellikler taşıdığı belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.