SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore lideri, Rusya’da Putin ile görüşecek!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bu ay silah tedariği ve askeri işbirliği planlarını görüşmek üzere Putin ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore lideri, Rusya’da Putin ile görüşecek!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bu ay silah tedariği ve askeri işbirliği planlarını müzakere etmek üzere Putin ile görüşmesi bekleniyor. New York Times gazetesinin 6 Eylül 2023 tarihinde aktardığı habere göre, Kim Jong-un'un Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelerek silah alanında işbirliğini görüşmeyi planladığı kaydedildi. 

GÖRÜŞME, ÇİN SINIRINDA GERÇEKLEŞECEK

Gazeteye konuşan kaynaklar ise Kim Jong-un'un zırhlı treniyle yolculuk yapmayı planladığını, görüşmenin Çin ve Kuzey Kore sınırı yakınlarında yer alan Vladivostok'ta gerçekleşeceğini kaydetti.

KUZEY KORE, RUSYA'NIN KIRIM'I İŞGALİNE DESTEK VERMİŞTİ!

Daha önce Ukrayna'daki savaşta kullanılmak üzere Kuzey Kore silah ve mühimmatının, Rusya'ya teslim edildiği ileri sürülmüştü. Beyaz Saray ise Kuzey Kore'nin Ukrayna'daki savaşta kullanılmak üzere Rusya'ya silah sağlamaması gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Öte yandan Kuzey Kore, Rusya'nın Kırım'ı ve Ukrayna'nın dört bölgesinin ilhakını tanımıştı.

KUZEY KORE NASIL KURULDU?

Kim Jong-un'un dedesi Kim İl-sung, 1948 yılında Sovyetler Birliği'nin desteğiyle Kuzey Kore'yi kurdu. Kore Savaşı sırasında Pyongyang hükumeti, çokuluslu koalisyon güçlerine karşı savaşmak için Pekin ve Moskova'nın sağladığı destek ve silahlara güvendi. Güney Kore ve ABD'nin hakimiyetinde olan ülke aynı zamanda onlarca yıldır Sovyetler Birliği'nin yardımıyla ayakta kalmıştı.

KUZEY KORE'DEN RUSYA'NIN İŞGAL GİRİŞİMİNE TAM DESTEK!

Ancak Kim Jong-un, iktidara geldikten sonra başlangıçta Çin ve Rusya'ya karşı kayıtsız kalmıştı. Moskova ve Pekin de BM Güvenlik Konseyinde Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları desteklemişti. Kuzey Kore lideri, Çin ve Rusya ile ilişkileri düzeltmek için 2019 yılında ilk kez Putin ile görüşmüştü. Kim Jong-un, Putin'i geçen haziran ayında Rusya'nın Ulusal Günü dolayısıyla tebrik ederek, hükumetinin Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü işgal girişimine "tam destek" vereceğini ve "güçlü bir ülke" inşa etme hedefi konusunda Rusya ile el ele vereceğini bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.