SON DAKİKA
Hava Durumu

Kremlin, Rus medyasına Karabağ konusunda direktif verdi!

Rusya, Azerbaycan'ın Karabağ terör operasyonu, Ermenistan ve sözde Rus Barış Gücü hakkında propaganda basınına direktifler verdi. Kremlin, bölgedeki operasyon hakkında dezenformasyon yaymaya devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 00:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kremlin, Rus medyasına Karabağ konusunda direktif verdi!

Rus muhalif basını Meduza, Kremlin'in devlet medyasına Karabağ'daki olayların haberleştirilmesini nasıl yönlendirildiğini ortaya çıkardı. Kremlin, Rus medyasından haberlerde her şeyin sorumlusu olarak “Ermenistan ve Batılı ortakları" bahanesini öne sürmelerini istedi. Putin Rusyası, Karabağ’da bulunan sözde Rus Barış Gücü'nün ise kahraman olarak gösterilmesini talep etti. Ancak, biliniyor ki, Karabağ'daki Ermeni teröristlerin provokasyon girişimleri sözde Rus Barış Gücü eliyle oldu. Azerbaycan tarafı, defaatle Karabağ'daki Ermeni teröristlerin Ruslar tarafından kollandığını ve görevini yapmadığını ifade etmişti.

SÖZDE RUS BARIŞ GÜCÜ İÇİN PROPAGANDA SÖYLEMİ ÜRETİLDİ

Rus propaganda basınına, Ermeni liderliğinin Azerbaycan'ın Karabağ üzerindeki egemenliğini tanıdığını vurgulamaları emredildi. Rus propaganda basınına, Karabağ’da bulunan sözde Rus Barış Gücü’nü gözlemci olarak tanıtmalarını ve sivil halka yönelik güya insani yardım için çalıştığını yazmaları istendi.

KARABAĞ ANTİTERÖR OPERASYONU'NDA NELER YAŞANDI?

Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği Antiterör Operasyonu'nda, ayrılıkçı Ermeniler teslim oldu. Azerbaycan ordusu 90'dan fazla muharebe mevzisinin kontrolünü ele geçirdi. Azerbaycan'ın anayasal gereklilikleri çerçevesinde Karabağ ekonomik bölgesinde yaşayan Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonuna başlandı. Bundan sonraki süreçte, Azerbaycan topraklarında yasa dışı silahlı güçlerin silahsızlandırılması için adım atılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.