SON DAKİKA
Hava Durumu

Köstence’de “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi” kitabının tanıtım programı yapılacak

“Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi” adlı kitabın tanıtım programı ve sergi açılışı 25 Eylül 2024 tarihinde Köstence Ovidius Üniversitesinde gerçekleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Köstence’de “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi” kitabının tanıtım programı yapılacak

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, Köstence Ovidius Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Metin Omer ve Varşova Üniversitesi Doktorant Edige Burak Atmaca tarafından kaleme alınan “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi”  kitabı neşredildi.

Sekiz bölümden oluşan kitap, altın varaklı bir şekilde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından 500 adet basıldı. İçindeki fotoğrafların en kaliteli şekilde restorasyonuna ve basılmasına önem verildi. Eser, Kırım Milli Arşivindeki Selim Ortay'ın fotoğraf albümünü gün yüzüne çıkarmak üzere hazırlandı. 

KÖSTENCE’DE TANITIM PROGRAMI YAPILACAK

"Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi” kitabının tanıtım programı ve kitap fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açılışı 25 Eylül 2024 tarihinde yapılacak.

Köstence Ovidius Üniversitesinde saat 12.00’de başlayacak olan program kapsamında fotoğraf sergisi iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Kitabın oluşturulması, basımı ve kitap fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi, YTB'nin destekleriyle gerçekleştirilmekte olup sergi, kitabın yazarları tarafından düzenleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.