SON DAKİKA
Hava Durumu

#Ytb

QHA - Kırım Haber Ajansı - Ytb haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ytb haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

YTB Başkanı Eren: Kerkük’ün demografik yapısı bozulmamalı Haber

YTB Başkanı Eren: Kerkük’ün demografik yapısı bozulmamalı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Kerkük'te gerçekleştirilen nüfus sayımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Eren, Kerkük’ün tarihi Türk yurdu olduğuna dikkat çekerek, Türk kimliğine zarar verecek her türlü girişimden kaçınılması gerektiğini vurguladı. KERKÜK'ÜN DEMOGRAFİK YAPISI KORUNMALI Abdullah Eren, açıklamasında, “Kadim Türk yurdu olan Kerkük’te nüfus sayımı yapılıyor. Bu minvalde Kerkük’ün demografik yapısını bozacak, Türk kimliğine zarar verecek her türlü girişimden uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Kerkük Türklerinin bu husustaki uyarıları dikkate alınmalı. Desteğimiz her zaman Irak Türkleriyle" ifadelerini kullandı. Eren, bu konudaki desteklerinin her zaman Irak Türkleriyle olduğunu belirterek, Türk kimliğinin korunmasının sadece Irak Türkleri için değil, tüm Türk dünyası için büyük anlam taşıdığını ifade etti. Kadim Türk yurdu olan Kerkük’te nüfus sayımı yapılıyor. Bu minvalde Kerkük’ün demografik yapısını bozacak, Türk kimliğine zarar verecek her türlü girişimden uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Kerkük Türklerinin bu husustaki uyarıları dikkate alınmalı. Desteğimiz her… — Abdullah Eren (@abdullah_eren) November 20, 2024 "FEDERAL HÜKÛMETİ SORUMLU TUTUYORUZ!" Irak Türkmen Cephesi, yaşanan ihlallerden federal hükûmeti sorumlu tutarak, bu usulsüzlüklerin Kerkük’ün demografik yapısını değiştirmeye yönelik bir strateji olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada, "Federal hükûmet başta olmak üzere tüm ilgili tarafları, nüfus sayımı sürecini kontrol altına almak ve bütünlüğü sağlamak için sıkı önlemler almaya davet ediyor, saha ekiplerine Kerkük'e mensup olmayan aileleri kayıt altına alma konusunda uygulanan her türlü baskıyı engellemeye çağırıyoruz. Kerkük'ün demografik yapısını değiştirmeye yönelik her türlü girişim karşısında kayıtsız kalmayacağımızı vurguluyor, yaşanan ihlallerden federal hükûmeti sorumlu tutuyoruz" denildi.

Türkçenin şiir şöleni Özbekistan'da başlıyor Haber

Türkçenin şiir şöleni Özbekistan'da başlıyor

Türkiye Yazarlar Birliğinin 1992 yılından itibaren düzenlediği "Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni", 26-30 Kasım 2024 tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te tertip edilecek. Bu özel program, Türk dünyasından 90'a yakın şairi bir araya getirerek, Türkçe şiirin gücünü ve ortak kültürel bağları kutlamak amacıyla düzenleniyor. BİR ASIRLIK BİR GELENEĞİN PARÇASI Türk dünyasının dört bir yanından, farklı lehçelerde eser veren şairlerin katıldığı bu önemli şölen, 1992’den bu yana düzenli olarak yapılıyor. Şiir şöleninde, şairler sadece eserlerini paylaşmakla kalmıyor, aynı zamanda geçmişin derin izlerini bugüne taşırken, gönül köprüleri kurarak kültürel bir birliktelik oluşturuyor. Bu yıl 16. kez düzenlenen etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Özbekistan Yazarlar Birliğinin destekleriyle hayata geçirilecek. Şölenin açılışı, 27 Kasım 2024 tarihinde Özbekistan Yazarlar Birliğinin toplantı salonunda yapılacak. Üç gün sürecek etkinlik, şiir atölyeleri, konserler ve şiir fasılları ile dolu dolu geçecek. Her iki yılda bir farklı bir ülkede yapılan bu etkinlikte, Türk dünyasının ünlü şairlerinin anısına "büyük ödüller" verilecek. Katılımcılara "iştirak beratları" sunulacak ve Türk şiirinin en değerli isimlerinin hatırasına yapılan etkinlik, her zaman olduğu gibi Türkçenin ve şiirin gücünü pekiştirecek. Ayrıca, her şölenin sonunda yayımlanan “Güldeste” adlı kitap, bu özel etkinliğin bir hatırası olarak katılımcılara takdim edilecek. Daha önce pek çok Türk şehri ve ülkede yapılan şiir şöleni, Türkiye ve Türk dünyasındaki şairlerin kültürel bağlarını güçlendirmek için bir fırsat sunuyor. Taşkent’te bir araya gelecek şairler, Türk dilinin farklı coğrafyalardaki çeşitliliğini ve zenginliğini yansıtarak, edebiyatın sınırları aşan bir dil olduğunu bir kez daha kanıtlayacak.

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, YTB Başkan Yardımcısı Murat Kazancı ile görüştü Haber

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, YTB Başkan Yardımcısı Murat Kazancı ile görüştü

Yakın zamanda Rus esaretinden kurtulan Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, serbest bırakıldıktan sonra gerçekleştirdiği ilk Türkiye ziyareti kapsamında başkent Ankara'ya geldi. Yetkililerle resmî görüşmeler yapan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Murat Kazancı ile görüştü. Görüşmeye, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği adına Büyükelçilik Müsteşarı Denıs Zolotaryov, Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar Temsilcisi Elvin Kadırov katıldı.  8 Ekim 2024 tarihinde bir araya gelen ikili, Rus işgali altındaki Kırım'ın ve Kırım Tatarlarının son durumu ile düzmece davalar çerçevesinde haksız yere alıkonulan siyasî tutsakları masaya yatırdı. "ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ HER ZAMAN YERİNE GETİRECEĞİZ" Kazancı, YTB'nin faaliyetlerinden söz ederek başladığı konuşmasında, YTB olarak Rus işgali öncesinde de sonrasında da Kırım Tatarlarına yönelik olarak her zaman çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kazancı, "Burs projemiz kapsamında üniversitede öğrenim gören öğrencilerimiz için dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilere burs imkânı tanıyoruz. Buna bağlı olarak imkânlar ölçüsünde ve başvuranlar neticesinde Kırım'dan Tatar soydaşlarımıza yönelik çalışmalarımız hep devam etti." açıklamasında bulundu.  Ukrain ve Kırım Tatar öğrencilere kendi dillerinde eğitim almaları konusunda da destek sağladıklarını belirten Kazancı, öğrencilerin özel günlerinde kültürel faaliyetler yürüttüklerini ifade etti. Kazancı, "Her zaman üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Tarihî ve kültürel bağlarımızı güçlendireceğiz. Ukrayna bizim kardeş ülkemiz." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Rus işgalinin son bulması gerektiğini her platformda dile getirdiğini vurgulayan Kazancı, eğitim ve kültürel alanda çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Öte yandan Kazancı, yurdundan ve ailesinden ayrı kalan Kırım Tatarlarının en yakın zamanda vatan Kırım'a kavuşmalarını temenni etti.  SİYASÎ TUTSAKLARIN DURUMU ELE ALINDI Nariman Celal ise desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. İşgalci Rusya'nın türlü gerekçelerle alıkoyduğu Kırım Tatar siyasî tutsaklara da dikkat çeken Celal, Türkiye'den bu konuda yardım talebinde bulundu. Celal, haksız yere alıkonulan hasta ve 60 yaş üzeri Kırım Tatar siyasî tutsakların zor koşullarda Rus hapishanesinde tutulduğunu aktardı.  Görüşmenin sonunda Nariman Celal, Emel Kırım Vakfının organize ettiği "Daima Bekleyeceğim Balam" başlıklı projeye ilişkin kılavuzu Murat Kazancı'ya takdim etti.

Türk Devletleri Teşkilatı İkinci Diaspora Gençlik Forumu başladı Haber

Türk Devletleri Teşkilatı İkinci Diaspora Gençlik Forumu başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ev sahipliğinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) İkinci Diaspora Gençlik Forumu 2 Ekim 2024 tarihinde Ankara'da başladı. Forum, Almanya, Belçika, Hollanda, Birleşik Krallık ve Fransa'da yaşayan TDT Üye Ülkeleri ve Gözlemcilerinin diaspora topluluklarından 25 genci bir araya getiriyor. Programın ilk gününde, TDT Genel Sekreter Yardımcısı Merey Mukazhan ve YTB Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, önümüzdeki dönemde Türk diaspora gençleri arasındaki iş birliği ve koordinasyonu artırmanın yollarını ele aldılar.  Katılımcı diaspora gençleri, 6 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek olan Forum çerçevesinde ortak kimlik, ortak tarih ve dil, Türk diasporasını etkileyen güncel sorunlar ve bunlara çözüm yolları gibi konularda çeşitli seminer ve atölye çalışmalarının yanı sıra sportif faaliyetler ve gezilere de katılacaklar.  Etkinlik kapsamında, 2. Diaspora Forumu katılımcıları, Türk Devletleri Teşkilatını kuran Nahçıvan Anlaşması'nın imzalanmasının 15. yıl dönümü onuruna Ankara'da düzenlenecek olan “3 Ekim Türk Devletleri İşbirliği Günü” kutlamalarına da katılma fırsatı bulacaklar. Forum programı sonunda katılımcılar, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST-2024'e katılacaklar.

Haber

"Finlandiya Tatarları" kitabı Cumhurbaşkanı Stubb'un katılımıyla tanıtıldı

Mustafa KOÇYEGİT QHA Ankara Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ev sahipliğinde, 1 Ekim 2024 tarihinde tertip edilen etkinlikte, Türkiye ve Finlandiya diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100. yıl dönümünde yayımlanan "Finlandiya Tatarları" kitabı tanıtımı ve fotoğraf sergisi düzenlendi. "Finlandiya Tatarları" kitabı Cumhurbaşkanı Stubb'un katılımıyla tanıtıldı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yayımlanan "Finlandiya Tatarları" kitabı, Finlandiya Cumhurbaşkanı Aleksander Stubb ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet… pic.twitter.com/tlhoFcYm4O — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 1, 2024 Finlandiya Cumhurbaşkanı Aleksander Stubb (Alexander Stubb) ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleşen programa, Finlandiya İslâm Cemaati Başkanı Gölten Bedretdin, Helsinki İslâm Cemaati İmamı ve “Finlandiya Tatarları” kitabının yazarı Dr. Ramil Belyaev ile birlikte Türkiye'de yaşayan Kırım ve Kazan Tatarlarından davetliler katıldı. "BU KİTABI TÜRKÇE'YE ÇEVİRMİŞ OLMAKTAN DOLAYI BÜYÜK BİR MEMNUNİYET DUYUYORUZ" Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren YTB Başkanı Abdullah Eren, bu senenin Türkiye ve Finlandiya arasında 1924’te imzalanan Dostluk Anlaşması’nın 100. yılı olduğunu anıımsatarak başladığı konuşmasında, Aleksander Stubb'un YTB'nin kuruluşundan bu yana misafir ettiği konuklar içerisindeki en yüksek derecedeki konuk olduğunu kaydetti. Kendisinin de aslen bir Balkan Türkü olduğunu belirten Abdullah Eren, "Kardeş topluluklara, soydaş topluluklara yönelik yaptığımız çalışmalarda daha çok sözlü tarih çalışmaları, envanter çalışmaları ve bu toplulukların geçmişlerini tekrardan hatırlamalarına yardımcı olacak çalışmalar önceliklerimiz arasında. Kırım Tatarları, Kazan Tatarları, Litvanya Tatarları ve son olarak Finlandiya Tatarlarına yönelik yaptığımız çalışmaları bu kapsamda değerlendirebiliriz. İşte Finlandiya Tatarları kitabı da YTB'nin soydaş topluluklara yönelik yapmış olduğu çalışmalardan bir tanesi. Bu kitabı Türkçe'ye çevirmiş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuştu. "Finlandiya'nın en zor zamanlarda Tatarlara sahip çıkmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz." diyen Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü: Tabii şu an Finlandiya'da bir Türk diasporası da var. Yaklaşık 13 bin 500'e yakın Türk vatandaşı yaşıyor, 100 bine yakın da bir Müslüman topluluğu var. Türkiye, öğretmenler imamlar gönderiyor. Bu diasporamızın da Türkiye'yle Finlandiya arasındaki ilişkilere katkı sağlamasından son derece memnunuz ve bunun için de çalışmaya devam ediyoruz. YTB olarak da Finlandiya'da yaşayan Türk diasporasına katkılarda bulunuyoruz. "FİNLANDİYA TATARLARI OLARAK TÜRKİYE'Yİ HER ZAMAN KENDİMİZE ÇOK YAKIN HİSSEDİYORUZ" Finlandiya İslâm Cemaati Başkanı Gölten Bedretdin, kendisinin Finlandiya’daki Tatarların üçüncü nesli olduğunu söyledi. Etkinlikte bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Gölten Bedretdin, "Yüz yıl önce dedelerimiz ve ninelerimiz, geleceğimiz için önemli ve gerekli adımlar atarak; kendi dinimizi korumak için Finlandiya'nın ilk İslam cemaatini kurmuşlar. Dini cemaatin yanı sıra spor ve kültür derneklerini de kurmuşlar." dedi. "Finlandiya'da yaşayan Tatar diasporası olarak bizler Türkiye Cumhuriyeti'ni her zaman kendimize çok yakın hissediyoruz." ifadelerini kullanan Gölten Bedretdin, "Bizim tarihimizde Türkiye çok büyük bir öneme sahiptir. Türkiye'den gelen imamlar, öğretmenler ve bilim insanları ile güzel işlere imza atıyoruz. Böylelikle kendi dinimizi, dilimizi, örf ve adetlerimizi korumamızda Türkiye Cumhuriyeti büyük bir rol oynuyor." diye konuştu. Finlandiya'nın Tatarların dilini ve dilini yaşatıp korunması adına refah bir ülke olduğunu söyleyen Bedretdin, "200 yıldan beri bu topraklarda dilimizi ve dinimizi koruyoruz. Bize böyle bir imkan tanıdığı için Finlandiya Cumhuriyeti'ne sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Finlandiya ve Türkiye ilişkilerinin iyi olması bizim için son derece önemlidir." ifadelerini kullandı. ESER, 7 YILLIK BİLİMSEL ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ Eserin yazarı ve Helsinki İslâm Cemaati İmamı Dr. Ramil Belyaev ise, Finlandiya Tatarları ile ilk kez 2000 yılında tanıştığını söyleyerek, "Ben bin kişiden daha az sayıda olan bu grubun dillerini, dinlerini ve kültürlerini korumayı başardığını görünce bu durumunun ilginç bir bilimsel çalışma olacağını düşündüm." dedi. Ortaya çıkan eserin Helsinki Üniversitesinde 7 yıl boyunca sürdürdüğü akademik çalışmaların bir sonucu olduğunu kaydeden Dr. Ramil Belyaev, Finlandiya’nın en eski ulusal ve dini azınlıklarından biri olan Tatarların kendi benliklerini koruyarak Fin toplumuna entegre oldulaklarını belirtti. Tatarların, Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren Türkiye ile iletişim halinde olduğunu söyleyen Dr. Belyaev, Finlandiya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Türkiye ile Finlandiya Tatarları arasındaki ilişkinin de bir unsuru olduğunu belirtti. "CUMHURİYET'İMİZ BU TOPRAKLARDAKİ BİN YILLIK VARLIĞIMIZIN TESCİLİ VE DEVLETLER ZİNCİRİNİN SON HALKASIDIR" Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Finlandiya Tatarları Kitap Tanıtım Programı'nda gerçekleştirdiği konuşmasında Finlandiya Cumhurbaşkanı Aleksander Stubb'un Türkiye ile Finlandiya arasında 1924'te imzalanan Dostluk Anlaşması'nın 100. yılında gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke arasındaki dostane ilişkilere güçlü bir katkı sunmasını temenni ettiklerini ifade etti. "Tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye, güçlü ve zengin bir kültürel birikimin bugünkü sahibi ve temsilcisi durumundadır." diyen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "Geçtiğimiz yıl 100. yaşını kutladığımız Cumhuriyet'imiz bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın tescili ve devletler zincirinin son halkasıdır." şeklinde konuştu. "Balkanlar'dan Kafkasya’ya Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar uzanan kültür ve medeniyet ufkumuz, asırlık süreçte müşterek bir kültürü paylaştığımız soydaş ve akraba topluluklarımızı ihtiva ediyor." diye konuşan Mehmet Nuri Ersoy, "Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığımız tam da bu noktada çok önemli bir rol üstleniyor. Başkanlığımız kardeş topluluklar ile ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel ve akademik bağlarını güçlendirirken gönül coğrafyamıza önemli katkılar sunuyor." ifadelerini kullandı. “TATAR TOPLUMU TÜRKİYE VE FİNLANDİYA İLİŞKİSİNDE ÖNEMLİ BİR AKTÖR OLARAK ÖNE ÇIKMAKTADIR” "19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Finlandiya'ya göç etmeye başlayan Tatarlar, bugün yaklaşık bin kişilik nüfusları ile Finlandiya'ya her alanda değer katmaya ve ülkeyi zenginleştiren önemli topluluklardan biri olmaya devam ediyor." diyen Ersoy, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: Finlandiya’daki 13 bin 500 nüfuslu Türk diasporası ve 130 bin nüfusa yakın Müslüman toplum ile birlikte Tatar toplumu da Türkiye-Finlandiya arasındaki ilişkilerde önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır. "FİNLANDİYA TATAR TOPLULUĞU, ÜLKEDEKİ EN GÜÇLÜ TOPLULUKLARDAN BİRİNİ TEŞKİL EDİYOR" Finlandiya Cumhurbaşkanı Aleksander Stubb ise konuşmasına programda bulunmaktan büyük bir keyif aldığını söyleyerek başladı. "Finlandiya Tatar topluluğu, 200 yılı aşkın bir zamandır koruduğu kimliğiyle, bu ülkedeki en güçlü topluluklardan birini teşkil ediyor." şeklinde konulan Aleksander Stubb, günümüzde Finlandiya Tatarlarının, kendi içlerinden doktorlar, akademisyenler, girişimciler çıkardığını ve onlarla gurur duyduklarını belirtti. Finlandiya Tatarları hakkında yazılan kitabı görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Stubb, Finlandiya Tatar topluluğu hakkındaki her şeyi bir kitaba sığdırmanın mümkün olamayacağını ifade etti. Stubb, YTB'deki Finlandiya Tatarları ile ilgili resim sergisinin Finlandiya Tatarlarının yansıtıldığı "güzel örnekler" olduğunu belirterek şunları kaydetti: Finlandiya ve Türkiye'nin birbirine daha çok yaklaşması lazım. Ben de buna çok katılıyorum. Bugün burada bunun için bulunuyor olmak çok büyük bir şans. Çok teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Program, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve YTB Başkanı Abdullah Eren’in Finlandiya Cumhurbaşkanı Aleksander Stubb’a hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

“Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arası Kırım Tatar Milli Hareketi” kitabı Köstence’de tanıtılacak Haber

“Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arası Kırım Tatar Milli Hareketi” kitabı Köstence’de tanıtılacak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından oluşturulması ve basımı desteklenen “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arası Kırım Tatar Milli Hareketi” kitabının tanıtım programı 25 Eylül 2024 tarihinde Köstence Ovidius Üniversitesinde gerçekleştirilecek. Kitabın yazarları, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, Köstence Ovidius Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Metin Omer ve Varşova Üniversitesi Doktorant Edige Burak Atmaca 25-27 Eylül 2024'te Köstence Ovidius Üniversitesinde düzenlenecek Pontica Konferansı'nda kitabın sunumunu gerçekleştirecek. Konferans merkezinde ayrıa kitap için toplanan arşiv fotoğraflarından bir fotoğraf sergisi oluşturulacak. 25 Eylül 2024’te saat 12.00’de açılışı gerçekleştirilecek sergi, 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Köstence Ovidius Üniversitesinde ziyaretçilere açık olacak. Türkçe, Rumence ve İngilizce olmak üzere üç dilde hazırlanan kitap, Romanya ve Bulgaristan’da iki savaş arası dönemde Kırım Tatar millî hareketine dair bölgede yok olmuş olan fotoğrafların özel arşivlerden tespit edilip ortaya konulması ile oluşturuldu. Bu açıdan Kırım Tatarlarının millî hafızasının korunmasına önemli bir katkıda bulunmakta. Kırım Tatarlarının sınırlar ötesi siyasi iş birliğini el alan özgün konusu, bu alanda önde gelen uzmanları bir araya getirmesi ve içerdiği birincil kaynaklar sebebiyle benzeri olmayan bir çalışma niteliği taşıyor.

Köstence’de “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi” kitabının tanıtım programı yapılacak Haber

Köstence’de “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi” kitabının tanıtım programı yapılacak

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, Köstence Ovidius Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Metin Omer ve Varşova Üniversitesi Doktorant Edige Burak Atmaca tarafından kaleme alınan “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi”  kitabı neşredildi. Sekiz bölümden oluşan kitap, altın varaklı bir şekilde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından 500 adet basıldı. İçindeki fotoğrafların en kaliteli şekilde restorasyonuna ve basılmasına önem verildi. Eser, Kırım Milli Arşivindeki Selim Ortay'ın fotoğraf albümünü gün yüzüne çıkarmak üzere hazırlandı.  KÖSTENCE’DE TANITIM PROGRAMI YAPILACAK "Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi” kitabının tanıtım programı ve kitap fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açılışı 25 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. Köstence Ovidius Üniversitesinde saat 12.00’de başlayacak olan program kapsamında fotoğraf sergisi iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Kitabın oluşturulması, basımı ve kitap fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi, YTB'nin destekleriyle gerçekleştirilmekte olup sergi, kitabın yazarları tarafından düzenleniyor. Kitaba erişmek için buradan indirebilirsiniz. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.