SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul Havaalanı'nda mahsur kalan Uygur Türkü: Afrika beni Çin'e iade eder!

Türkiye'de süresiz ikamet izni olan Muhammet Tursun, yurt dışı çalışmasından ülkeye dönerken havaalanın da mahsur kaldı. Türkiye devletine seslenen Tursun, "Türkiye beni Çin'e iade etmez. Fakat Afrika'ya gönderdiğinde beni Çin'e iade eder" ifadeleriyle Türk devletinden yardım istedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul Havaalanı'nda mahsur kalan Uygur Türkü: Afrika beni Çin'e iade eder!

Süresiz ikamet izni olmasına rağmen, yurt dışına gidip dönen Uygur Türklerinin Türkiye'ye girişi yasaklanıyor. Türk vatandaşlığı alamayan Uygur Türkleri Çin pasaportuyla yaşamaya mahkum bırakılıyor.

SÜRESİZ İKAMET İZNİ olan TURSUN TÜRKİYE'YE ALINMADI

Türkiye'de 7 yıldır yasal olarak ikamet eden ve süresiz ikamet izni olan Muhammet Tursun, çalışmak için altı aydır Afrika'da bulunuyordu. Üç aylık bebeğini ve ailesini görmek için Türkiye'ye dönen Tursun, 5 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Havaalanında ülkeye alınmadı.

"BENİM İKİ ÜÇ AY ÖNCE DOĞAN ÇOCUĞUM VAR"

Tursun, Türkiye'nin kendisini Çin'e iade etmeyeceğini ifade ederek, "Benim 4 çocuğun iki üç ay önce doğdu ve ben elime bile alamadım çocuğumu. Türkiye'nin beni Çin'e göndermeyeceğini biliyorum. Afirika'ya geri gönderirse Afrika'da Çin'e iade ederler" diyerek Türkiye'nin kendisini Afrika'ya göndermemesini talep etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.