SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'in Gazze'ye hava saldırısında 9 BM çalışanı öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısında 7 Ekim'den bu yana 9 Birleşmiş Milletler (BM) çalışanı öldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsrail'in Gazze'ye hava saldırısında 9 BM çalışanı öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısında 7 Ekim'den bu yana 9 Birleşmiş Milletler (BM) çalışanı öldü. BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), 11 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, BM çalışanlarının İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı neticesinde belirlenebilen 9 çalışanının hayatını kaybettiğini bildirdi.

OKULLAR HASAR GÖRDÜ

Touma, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu güne kadar gerçekleştirdiği bombardımanlarda 9 BM çalışanının yaşamını yitirdiğini belirterek, bölgede sığınağa çevirdikleri 18 BM okulu ve Gazze'deki merkezlerinin de İsrail bombardımanlarında hasar gördüğünü bildirdi.

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail'in saldırılarında 7 Ekimden bu yana bine yakın Filistin öldü. Ayrıca, 5 bin yakın Filistinli ise yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.