SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, vatandaş yaptığı göçmenleri zorla cepheye sürmeye çalışıyor!

Rusya, Türkistan coğrafyasından ülkeye göçmen olarak gelen ve sonrasında vatandaşlık alan kişiler hakkında askerlikten kaçtıkları gerekçesiyle dava açtı. Bu şahısları, zorla Ukrayna'daki savaşa göndermek için çalışma yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 00:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, vatandaş yaptığı göçmenleri zorla cepheye sürmeye çalışıyor!

Türkistan coğrafyasından göçmen olarak geldikleri Rusya’da ülke vatandaşlığına geçen bazı kişiler hakkında askerlik hizmetinden kaçtıkları iddiasıyla dava açıldı. Rus medyasında yer alan haberlerde, Rus yargı makamları tarafından sonradan Rusya vatandaşı olan kişiler hakkında asker kaçağı oldukları gerekçesiyle bugüne kadar toplamda 22 dava açıldı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada ise yapılan aramalar sonucunda sonradan vatandaşlığa geçen 80’den fazla göçmenin askere gönderildiği, bu kişilerin vatandaşlık alma süreçlerindeki olası yasa ihlallerinin de incelendiği belirtildi. Rusya’da yasalar, askerlik görevini yapmaktan kaçınan kişilerin vatandaşlıktan çıkarılabilmesini öngörüyor.

SON BEŞ YILDA 1 MİLYONUN ÜZERİNDE KİŞİ RUSYA VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ!

İşgalci Rusya'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında kurulan komitenin başkanlığını yürüten Aleksandr Bastrıkin, son beş yıl içerisinde 1 milyondan fazla Türkistan ve Kafkasya bölgesinden göçmenin, Rusya vatandaşlığına geçtiğini kaydetti. Bastrıkin ayrıca vatandaşlık alan kişilerden 550 bininin Tacikistan, Özbekistan ve Kırgızistan'dan geldiği bilgisini verdi.

ÖN CEPHEYE ZORLA SÜRÜLÜYORLAR!

İşgalci Rusya, Ukrayna'da başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılarda, ülke içinden ve dışından gelen Türk ve Müslüman kökenli kişileri "top yemi" olarak kullanıyor. Özellikle, ön cepheye sürülen bu savunmasız askerler, zorla gönderildikleri savaştan kaçmanın yollarını arıyor. Ukrayna ordusuna karşı savaş sahasında yenilgiye uğrayan ve büyük kayıplar veren işgalci Rusya, yaşadığı kayıpları telafi etmek için her yolu deniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.