SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Kore Savunma Bakanından açıklama! Kuzey Kore askeri Ukrayna'da mı?

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, Kuzey Kore'nin Rusya'ya destek olmak amacıyla Ukrayna'ya asker gönderebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Kore Savunma Bakanından açıklama! Kuzey Kore askeri Ukrayna'da mı?

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, 8 Ekim 2024 tarihinde önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Pyongyang ve Moskova arasındaki askeri iş birliğinin derinleştiğini belirten Bakan, Kuzey Kore'nin Rusya'ya destek olmak amacıyla Ukrayna'ya düzenli silahlı kuvvet mensuplarını konuşlandırabileceğini gündeme taşıdı.

Bakan, 2024 yılının haziran ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirve görüşmelerinde imzaladıkları ve karşılıklı savunma maddesini de içeren ikili bir anlaşmanın konuyla ilgisi olabileceğini ifade etti.

Ayrıca bakan, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk kenti yakınlarındaki Rus işgali altındaki bölgede Kuzey Kore askerlerinin kayıp verdiğine dair yakın tarihli bir haberin de gündeme taşındığını işaret ederek, doğru olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

RUSYA-KUZEY KORE İTTİFAKINDA YENİ SEVİYE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 yıl aradan sonra 18-19 Haziran 2024 tarihlerinde  Kuzey Kore’ye resmî ziyaret gerçekleştirmişti. Rusya ile Kuzey Kore arasında kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzalanmıştı. Ayrıca, iki ülke hükûmetleri arasında sağlık, tıp eğitimi ve bilim alanı ile ilgili ve Tumannaya Nehri'nde sınır otomobil yolu köprüsünün inşasına ilişkin anlaşmalar imzalanmıştı. Jong-un ile Putin arasında gerçekleşen görüşme sonrasında düzenlenen toplantıda konuşan Putin, anlaşmanın "imzacı taraflardan birine yönelik bir saldırı durumunda karşılıklı yardım sağlanmasını içerdiğini" söylemişti.

Kim Jong-un ise, Rusya'yı "en dürüst dost ve müttefik" olarak nitelendirirken, Putin'den "Kore halkının en sevgili dostu" olarak bahsetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.