SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Kıbrıs müzakerelere başlamaya hazır: Gözler KKTC'de

GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmenin ardından KKTC ile müzakerelere başlamaya hazır olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Kıbrıs müzakerelere başlamaya hazır: Gözler KKTC'de

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun yıllık toplantısından önce BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile 23 Ekim 2024 tarihinde bir görüşme gerçekleştirdi. 

BM'nin New York'taki Genel Merkezinde yapılan 20 dakikalık görüşmede Kıbrıs'taki müzakereleri yeniden başlatma konusu üzerine konuşuldu. Cumhurbaşkanı Hristodulidis konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yalnızca müzakerelerin yeniden başlaması konusunda değil, aynı zamanda Kıbrıs sorununun mutabakata varılan çerçeve temelinde çözülmesi konusunda da siyasî kararlılığa sahip olan Genel Sekretere teşekkür ettik." bilgisini verdi.

"KKTC CUMHURBAŞKANI VE TÜRK HEYETİYLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

Müzakerelere başlamaya hazır olduğunu kaydeden Hristodulidis, "Hem Kıbrıs Türk (KKTC) lideriyle hem de Türk heyetiyle görüşmek üzere Genel Sekreterin her zaman, her yerde hizmetindeyiz." dedi. Hristodulidis, yapılan muhtelif görüşmelerle olumlu sonuçlar elde edileceğini umduğunu dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise müzakerelere ilişkin olarak daha önce Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı değerlendirmede, müzakere için öncelikle KKTC'nin egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statünün tanınması gerektiğini belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.