SON DAKİKA
Hava Durumu

G7 ülkelerinden Çin'e "Ukrayna" çağrısı!

G7 dışişleri bakanları, Çin'i Ukrayna'daki işgal girişimine son vermesi için savaş suçlusu Rusya'ya baskı yapmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7 ülkelerinden Çin'e "Ukrayna" çağrısı!

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, Çin'i Ukrayna'daki işgal girişimine son vermesi için Rusya'ya baskı yapmaya çağırdı. Bugün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu oturum aralarında bir araya gelen G7 dışişleri bakanları ortak bir bildiri yayımladı.

"RUSYA'NIN UKRAYNA'DAN DERHAL ÇEKİLMESİ İÇİN BASKI YAPIN"

G7 dışişleri bakanları yayımladığı bildiride; Çin'e, Rusya'ya Ukrayna'daki işgal girişimini durdurması için baskı yapması çağrısında bulundu. G7 dönem başkanı Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada, üyelerin Çin'in Rus birliklerinin Ukrayna'dan derhal, tamamen ve koşulsuz olarak çekilmesi için baskı yapmasını umdukları belirtildi.

PUTİN, PEKİN'E GİDER Mİ?

Açıklamada, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin dört günlük Rusya ziyaretinde bu durumu dile getirmesi talep edildi. Ayrıca bu gezi sırasında her iki ülkenin de daha derin siyasi ilişkiler sözü vermesi bekleniyor. Putin'in Pekin'e resmi bir ziyaret yapacağı öne sürüldü.

Öte yandan açıklamada, Çin yönetimine, Ukrayna ile doğrudan diyalog da dahil olmak üzere adil ve kalıcı bir barışı destekleme çağrısı yapıldı. Çin'in Rusya'ya silah yardımı yapmaması da konusu masaya yatırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.