SON DAKİKA
Hava Durumu

14 Filistinli grup, Türkiye’yi değil Çin'i seçti!

Filistinli gruplardan başta Hamas ve El Fetih olmak üzere 14 Filistinli grup Türkiye'nin yerine Çin'i seçti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
14 Filistinli grup, Türkiye’yi değil Çin'i seçti!

Başta Hamas ve El Fetih olmak üzere 14 Filistinli grup, Türkiye'nin uluslararası arenada Filistin'deki vahşetin durması, insani yardımın sağlanması ve ateşkesin bir an önce hayata geçmesi konusundaki çabalarını yok saydı.

14 FİLİSTİNLİ GRUP TÜRKİYE'NİN YERİNE ÇİN'İ SEÇTİ

Çin'in başkenti Pekin'de 21-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında süren toplantıların sonunda, tüm Filistinli güçlerin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında yer aldığı kapsamlı bir ulusal birliğe ulaşma ve geçici bir ulusal uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardıkları açıklandı. 14 Filistinli grup Türkiye'nin yerine Çin'i tercih etti.

ÇİN ORTA DOĞU'DA SÖZ SAHİBİ

Filistinli gruplar Pekin Deklarasyonu’nu imzaladı. Çin, Pekin'de topladığı Filistinli gruplar arasında sorunları çözme, İsrail işgaline karşı koyma ve kapsamlı bir ulusal birliğin sağlanması hususlarında anlaşma sağladı. Hamas dahil 14 Filistinli grup, FKÖ’yü Filistin halkının meşru temsilcisi olarak ilan etti. Pekin yönetimi, bu hamlesi ile İran-Suudi Arabistan hamlesinden sonra Orta Doğu’da söz sahibi olduğunu ilan etmiş oldu.

14 FİLİSTİNLİ GRUP ÇİN'DE

Toplantıya katılan 14 Filistinli grup arasında Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Filistin Halk Partisi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığı, Filistin Demokratik Birlik (FIDA), Filistin Kurtuluş Cephesi, Arap Kurtuluş Cephesi, Filistin Arap Cephesi ve Halk Kurtuluş Savaşçıları (Kuvvetler) yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.