SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Rus savaş gemilerine ev sahipliği yapıyor

Çin yönetimi, Rusya'nın Pasifik Filosu'na ait iki savaş gemisine ev sahipliği yapıyor. Şanghay'da demirlenen Rus savaş gemilerinin Çin ile ortak tatbikat yapması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Rus savaş gemilerine ev sahipliği yapıyor

Çin hükumeti, Tayvan ve Japonya'nın ana deniz karası yakınlarından geçerek Çin'e ulaşan merkezi Vladivostok'ta bulunan Rusya'nın Pasifik Filosuna ait iki savaş gemisine ev sahipliği yapıyor. İki Rus savaş gemisine ev sahipliği yapan Çin'in daha sonra Çin donanmasıyla iki ülke arasındaki kalıcı askeri işbirliğini gösterecek şekilde ortak bir tatbikat yapması bekleniyor.

ÇİN VE RUSYA'DAN 7 GÜNLÜK TATBİKAT

Çin devlet televizyonunun bildirdiğine göre Gromkiy ve Sovershenniy savaş gemileri 5 Haziran'da Şanghay'ın finans merkezindeki limanda demirlendi. Rusya'ya ait savaş gemilerinin  Şanghay'da Çin donanmasıyla birlikte 7 günlük  askeri çıkartma hareketleri, iletişim ve deniz kurtarma tatbikatları yapacağı bildirildi.

TAYVAN VE JAPONYA'DAN ÇİN VE RUSYA'YA TEPKİ

Rus Donanması'nın Pasifik Filosu'na ait bu iki gemi, Haziran sonunda demokratik olarak yönetilen Tayvan'ın yakınındaki sulardan geçmişti. Daha sonra, yine aynı gemiler bu ayın başlarında büyük bir ABD askeri üssünün bulunduğu Japonya'nın Okinawa Adaları'nın yanından geçmişti. Bu durum ise Tayvan ve Japonya tarafından Çin ve Rusya'nın güç gösterisi olarak değerlendirilmişti. İki devlet bu girişimin kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.