SON DAKİKA
Hava Durumu

BM'den Çinli yetkililere çağrı: Uygur Türkü Dr. Gülşen Abbas nerede?

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Savunucuları Özel Raportörü Mary Lawlor, hiçbir sebep belirtilmeden 2019 yılında tutuklanan Uygur Türkü Dr. Gülşen Abbas'ın durumu ve nerede olduğu ile ilgili olarak Çinli yetkililerden açıklama talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM'den Çinli yetkililere çağrı: Uygur Türkü Dr. Gülşen Abbas nerede?

Çin Komünist Parti (ÇKP) rejimi, baskıcı politikasıyla işgal altındaki Doğu Türkistan topraklarında Müslüman ve Türk topluluklara zulmetmeye devam ediyor. Bu kapsamda hiçbir sebep göstermeksizin haksız yere tutuklanan Uygur Türklerinin sayısı giderek artıyor.

"AİLESİ GÜLŞEN ABBAS'IN DURUMU HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİL!"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Savunucuları Özel Raportörü Mary Lawlor, 2019 yılında alınan karar neticesinde sebep belirtilmeden 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Uygur Türkü Doktor Gülşen Abbas'ın durumu ve bulunduğu yer hakkında Çinli yetkililerden açıklama talep etti. Çinli yetkililerin uluslararası insan hakları yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Lawlor, "Dr. Abbas’ın aile üyeleri hâlâ nerede hapsedildiği, onu mahkum etmek için kullanılan kanıtlar ve en endişe verici olanı da sağlık durumu hakkında bilgi sahibi değiller” dedi.

Human rights defenders in Tajikistan face increasing threats in climate of  fear, says UN expert | Tajikistan News ASIA-Plus

RUŞEN ABBAS'IN KONUŞMASINA MİSİLLEME!

En son 2020 yılında Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Abbas'ı sözde terör faaliyetlerine katılmakla suçlamıştı. Uygur İnsan Hakları Savunucusu Ruşen Abbas’ın Vaşington'da halka açık bir etkinlik sırasında Çin'in Uygur Türklerine yönelik muamelesi hakkındaki konuşması sonrasında kız kardeşi Dr. Gülşen Abbas gözaltına alınmıştı. Lawlor bu hareketin Ruşen Abbas'ın savunmasına karşı bir misilleme olduğunu ifade etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.