SON DAKİKA
Hava Durumu

BM'de silah ambargosu gerginliği! Kuzey Kore ile Rusya arasındaki anlaşma bugün konuşulacak

Birleşmiş Milletlerde, Kuzey Kore'ye uygulanan silah ambargosunun ihlal edilmesi nedeniyle Rusya ile ABD karşı karşıya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM'de silah ambargosu gerginliği! Kuzey Kore ile Rusya arasındaki anlaşma bugün konuşulacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçi Yardımcısı Robert Wood, 28 Haziran 2024 tarihinde BM Güvenlik Konseyinde yapılacak olan toplantıya dikkat çekti. Wood, işgalci Rusya'nın Kuzey Kore ile yaptığı savunma anlaşması kapsamında Ukrayna'ya gönderilecek olan ordu konusunda yaşanacak bir gerginliğe işaret etti.

"KUZEY KORE'NİN AMBARGO İHLALİ KÜRESEL TOPLUM İÇİN BİR TEHDİT"

Wood, ABD'nin BM Güvenlik Konseyinde Kuzey Kore'ye uygulanan silah ambargosunun ihlal edilmesi nedeniyle Rusya ile karşı karşıya geleceğini söyledi. Birleşik Krallık basın servisi Reuters'a açıklamada bulunan Wood, "Bu durum tüm küresel toplum için büyük bir endişe kaynağı olmalı" diyerek, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi kararını ihlal eden "haydut bir devletle iş birliği" yaptığını vurguladı. Wood bu ihlalin görülmemiş bir durum olduğunu ve bunu her yere duyurmak gerektiğini ifade etti. 

Öte yandan Wood, Çin'in bahsi geçen ihlal hakkındaki tutumunu merak ettiğini dile getirdi. 

KUZEY KORE BM'DE SİLAH AMBARGOSUNA TÂBİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta Kuzey Kore ziyaretinde Kim Jong-un ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki savunma alanında iş birliği anlaşmasına imza atmıştı. Bu kapsamda resmî kaynaklar, Kuzey Kore ordusunun Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın Donetsk bölgesine askerî birlik göndereceğini duyurmuştu. BM'de 2006 yılından bu yana nükleer ve balistik füze nedeniyle silah ambargosuna ve BM yaptırımlarına tâbi tutulan Kuzey Kore, tepkilerin hedefi haline geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.