SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık, Rusya'nın Kuzey Kore menşeili füze saldırısını kınadı

Birleşik Krallık, Rusya'nın uluslararası soruşturmaları aşmak için Kuzey Kore'den satın aldığı balistik füzeleri kullanma kararını kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık, Rusya'nın Kuzey Kore menşeili füze saldırısını kınadı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, 4 Ocak 2024 tarihli açıklamasında, 2 yıldır sivilleri hedef alan işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında Kuzey Kore menşeili balistik füze kullandığını duyurdu. Kirby, "Bilgilerimiz, Kore Cumhuriyeti'nin yakın zamanda Rusya'ya balistik füze fırlatıcıları ve birkaç düzine balistik füze sağladığını ve Rusya'nın Ukrayna'ya çok sayıda balistik füze fırlattığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

BİRLEŞİK KRALLIK, RUSYA'NIN FÜZE KARARINI KINADI

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın uluslararası soruşturmaları aşmak için kullandığı balistik füze kullanma kararını kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Birleşik Krallık, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik son saldırılarında Kuzey Kore kaynaklı balistik füzeleri kullanma kararını güçlü bir şekilde kınıyor. Kuzey Kore'yi Rusya'ya silah tedarikini durdurmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

"BU RUSYA'NIN NE KADAR YALNIZ VE ÇARESİZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise Kuzey Kore'nin savaş suçlarına karışmasının ağır bir bedeli olduğunu, ülkenin yaptırımlara tabii tutulacağını söyledi. Sözcü, "Rusya, Ukrayna'daki alaycı ve kötü tasarlanmış askeri hedeflerine ulaşmak için silahları için Kuzey Kore'ye yöneliyor. Bu, onun (Rusya'nın) dünya sahnesinde yalnızlığının ve çaresizliğinin bir göstergesidir. Ayrıca, bu faaliyet birçok uluslararası hukuka aykırıdır" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.