SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden, nükleer tehdidi azaltmak için Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile görüşmeye hazır!

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi Nihon Hidankyo konfederasyonunu tebrik etti. Biden, tebrik açıklamasında nükleer tehdidi azaltmak amacıyla Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden, nükleer tehdidi azaltmak için Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile görüşmeye hazır!

2024 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi "nükleer silahlardan arındırılmış bir dünyaya ulaşma çabaları ve nükleer silahların bir daha asla kullanılmaması gerektiğini tanıklıklarıyla ortaya koydukları" için, Japonya'ya atılan nükleer bomba mağdurlarının kurduğu Japonya A ve H-Bombası Mağdurları Örgütleri Konfederasyonu (Nihon Hidankyo) oldu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı (ABD) Joe Biden, konfederasyonu başarısından dolayı tebrik ederek açıklamada bulundu.

ABD RUSYA, ÇİN VE KUZEY KORE İLE ÖN KOŞUL OLMAKSIZIN GÖRÜŞMELERE BAŞLAMAYA HAZIR

Biden açıklamasında, "Dünyayı nükleer silahlardan nihayet ve sonsuza dek kurtarabileceğimiz güne doğru ilerlemeye devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı. Biden, ABD'nin nükleer tehdidi azaltmak amacıylla görüşmelere hazır olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

Amerika Birleşik Devletleri, nükleer tehdidi azaltmak için Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile ön koşul olmaksızın görüşmelere başlamaya hazır. Nükleer cephaneliklerin azaltılmasında ilerlemeyi engellemenin uluslarımız veya dünya için hiçbir faydası yoktur. Nükleer tehdidi azaltmak, günümüz dünyasının tehlikelerine rağmen değil, tam da bu tehlikeler yüzünden önemlidir. Bu nükleer riskler, birlikte uygulamaya koymak için çalıştığımız normları ve anlaşmaları aşındırır ve günümüzün Nobel Ödüllülerinin hayati çalışmalarına aykırıdır.  

RUSYA, UKRAYNA'YA KARŞI NÜKLEER TEHDİTLERİNİ YİNELİYOR!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, 21 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Rusya’nın kritik nükleer enerji tesislerine saldırı düzenlemeye hazırlandığını duyurmuştu. Sıbiga, “Bu tesislere verilen hasar, küresel sonuçları olan bir nükleer kaza riskinin yüksek olmasına neden olur. Özel servislerimiz bu verileri ortaklarımıza iletti. Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) da bilgilendirildi.” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, savaşın üçüncü kışına yaklaşırken Putin'in Ukrayna'nın enerji sistemlerini hedef aldığını vurgulamıştı. 25 Eylül 2024 tarihindeki bir açıklamasında Rusya'nın Ukrayna'ya ait üç nükleer enerji santralini hedef almaya hazırlandığı bilgisine sahip olduklarını bildiren Zelenskıy, "Eğer Rusya bu kadar ileri gitmeye hazırsa, sizin değer verdiğiniz hiçbir şey Moskova için önemli değil demektir." ifadeleriyle de Rusya'nın BM değerlerine karşı geldiğini belirtmişti.

KUZEY KORE, NATO'YU TEHDİT ETMİŞTİ!

İsmi açıklanmayan bir Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 6 Ekim 2024 tarihinde yaptığı bir açıklamada NATO'nun Kuzey Kore ve Rusya arasındaki askeri iş birliğine ilişkin açıklamasını kınayarak düşmanca açıklamaların devam etmesi halinde ittifakın "trajik sonuçlarla karşı karşıya kalabileceğini" öne sürmüştü.

Sözcü, NATO'yu tehdit ederek Kuzey Kore'nin hedef alındığı söylemlerin devam etmesi halinde sonuçlara katlanacağını vurguladı. Açıklamasında "NATO, Kuzey Kore'nin onurunu, egemenliğini, güvenliğini ve çıkarlarını ihlal etmek için yoğun çaba göstermeye devam eder ve ısrarla ona karşı düşmanca bir politika izlerse, ABD'yi körü körüne takip eden NATO, bunun yol açacağı trajik sonuçlardan tamamen sorumlu tutulacaktır." ifadelerine yer vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.