SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, Rus propagandasına hizmet eden internet sitesini kapatıyor

Azerbaycan, Rus propaganda medya servislerini kısıtlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Eurasia Daily internet haber sitesine Azerbaycan'da erişim engeli getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, Rus propagandasına hizmet eden internet sitesini kapatıyor

Azerbaycan yönetimi, Rus propagandasına hizmet eden "Eurasia Daily" adlı internet haber sitesine, 3 Temmuz 2023 tarihinde Rusya lehine yanlı ve dezenformasyon bilgi paylaşımı yapılması nedeniyle erişim engeli getirdi.

RUS PROPAGANDA BASINI, DEZENFORMASYON YAYMAYA DEVAM EDİYOR

Rus propagandası yayan internet haber sitesi Eurasia Daily, 30 Haziran 2023 tarihinde Karabağ’da bulunan ayrılıkçı Ermeni çetenin sözde Dışişleri Bakanı Sergey Ghazaryan ile bir röportaj yayımladı. Azerbaycan devlet yetkilileri, Rus propaganda sitesinin bu paylaşımının ardından harekete geçti. Bundan önce Azerbaycan, Rus propaganda basını RIA Novosti internet haber sitesine de erişim engeli getirmişti.

ERMENİ-RUS ORTAKLI PROPAGANDA BASINI AZERBAYCAN TÜRKLERİNE BASKI ÇAĞRISI YAPTI

Rusya’da yaşayan Ermenilere ait propaganda sitesi olan “Rusarminfo”, Azerbaycan’a karşı düzenli bir dezenformasyon savaşı yürütüyor. Rusya Devlet Dumasına bağlı Uluslararası İlişkiler Konseyi üyesi Bogdan Bezpalko, 30 Haziran 2023 tarihinde bu siteye verdiği demeçte, Rusya'da yaşayan Azerbaycan Türklerine baskı çağrısında bulunmuştu.

RUSYA, AZERBAYCAN'A AİT SİTELERİ KISITLADI

Rus medyasında, Azerbaycan aleyhine propaganda yürüten haber servislerinin sayısında son yıllarda ciddi artış gözlendi. Rusya, dönem dönem Azerbaycan'ın basın ve düşünce kuruluşlarının sitelerine erişim engeli getiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.