SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Dışişleri Bakanından Bakü ve Erivan arasında kalıcı barış açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Vaşington’da Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri bakanlarıyla görüştü. Blinken, kalıcı barışın yakın olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Dışişleri Bakanından Bakü ve Erivan arasında kalıcı barış açıklaması!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Vaşington’da düzenlenen NATO Zirvesi marjında Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile görüşme gerçekleştirdi.

ABD GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLEYECEK

Bakan Blinken gerçekleşen görüşmede, “Bugün; kaydedilen ilerlemeyi, geriye kalanları değerlendirmek için bir fırsat. Ancak son haftalar da dahil olmak üzere yaptığımız tüm görüşmelere dayanarak, her iki ülkenin de ABD'nin güçlü bir şekilde destekleyeceği nihai bir anlaşmaya varmaya çok yakın olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Azerbaycan-Ermenistan arasındaki normalleşme ve barış sürecinin yeni bir oturumunun gerçekleştiğini, Azerbaycan’ın barış sürecine bağlı olduğunun altını çizdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ise Ermenistan’ın Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarı sağlamak için Azerbaycan ile imzalanacak barış anlaşmasını kısa sürede sonuçlandıracak bir siyasi iradeye sahip olduğunu söyledi.

ALİYEV AÇIKLAMIŞTI

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Ermenistan’ın Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamak için hazır olduğunu ve bir ay içinde anlaşmanın hazırlanabileceğini belirtmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise geçen haftalarda yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki anlaşmanın temel ilkelerinin birkaç ay içerisinde kesinleşebileceğini ve böyle bir anlaşmanın Ermenistan Anayasası’nın değiştirmesi halinde gerçekleştirilebileceğinin altını çizmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.