SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya ile Kuzey Kore'nin ortak yürüttüğü silah ticaretine karışan şirketlere yaptırım uyguladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine karşı 24 Şubat 2022'de topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. Ukrayna'nın en önemli müttefikleri arasında yer alan ABD, daha önce işgalci Rusya'ya karşı aldığı ekonomik yaptırım kararlarlarına bir yenisini daha ekledi. 

RUSYA'YA VE 3 RUS ŞİRKETİNE YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığı, 16 Mayıs 2024 tarihinde Rusya ile Kuzey Kore arasındaki silah ticaretini kolaylaştıran üç Rus şirketine ve Rusya'ya yaptırım uyguladığını duyurdu. Yaptırım uygulanan şirketlerin arasında "Rafort" şirketinin sahibi Rafael Ghazaryan ve "Technologies" şirketinin sahibi Aleksey Budnev de vardı. Ayrıca "Trans-Capital" şirketiyle birlikte başkanları da yaptırım listesine dahil edildi.

280'DEN FAZLA KİŞİ VE KURUMA YAPTIRIM KARARI

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bakanlığın resmî internet sayfasından yayımladığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa yardımcı olan ve savaşı destekleyen 280'den fazla kişi ile kuruluşa yaptırım kararı getirildiğini duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.