SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Kuzey Kore'ye yardım eden Çinli şirketlere yaptırım

ABD, Kuzey Kore'nin füze ve uzay programlarına yardım eden altı kişi ve beş Çinli şirkette yaptırım uyguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Kuzey Kore'ye yardım eden Çinli şirketlere yaptırım

ABD'nin Çinli şirketlere karşı tutumu her geçen gün daha da sertleşiyor. ABD Hazine Bakanlığı, 24 Temmuz tarihinde, Kuzey Kore'nin balistik füze ve uzay programlarına dahil olduklarını ve yardım ettiklerini tespit ettiği altı kişiye ve beş Çinli şirketten oluşan bir ağa karşı yaptırım uygulayacağını bildirdi.

ÇİNLİ ŞİRKETLERDEN KUZEY KORE'YE BALİSTİK FÜZE PROGRAMI DESTEĞİ

ABD Hazine Bakanlığı, söz konusu Çinli şirketlerin Kuzey Kore'nin balistik füze programları için malzeme edinmesinin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının açık bir ihlali olduğuna dikkat çekti. Ayrıca ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Brian Nelson, Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisindeki ilerlemenin hem bölge hem de uluslararası toplum için sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı olduğunu belirtti.

KUZEY KORE'NİN GENİŞ AJAN AĞI

Nelson, Kuzey Kore'nin uzay ve balistik füze girişimlerinin, diplomatik ve ticaret ofislerindeki personel ve üçüncü ülke vatandaşları da dahil olmak üzere, temel malzemeleri elde etmek için geniş bir uluslararası ajan ağına dayandığını belirterek, "ABD, uluslararası yaptırımları uygulamak için araçlarımızı kullanmaya kararlıdır. Bu karar, yeni teknolojiler için temel girdileri sağlayan yasadışı tedarik ağlarını çökertmeyi hedefliyor" ifadelerini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi, 2017 yılında Kuzey Kore'ye füze denemeleri ve nükleer denemeleri nedeniyle çeşitli yaptırımlar uygulamış ve ülkeyi kınamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.