SON DAKİKA
Hava Durumu

4 ülkeden AB'ye Rus sınırında savunma hattı talebi!

Litvanya, Letonya, Estonya ve Polonya liderleri işgalci Rusya ile paylaştıkları 700 kilometrelik sınırda savunma hattı inşası için destek beklediği Avrupa Birliği'ne (AB) talepte bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
4 ülkeden AB'ye Rus sınırında savunma hattı talebi!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya, sınır komşularına yönelik de bir tehdit unsuru haline geldi. Letonya, Estonya, Litvanya ve Polonya liderleri sınırlarının ve müttefiklerinin topraklarının korunması için Avrupa Birliği'ne (AB) mektup gönderdi. 

RUSYA SINIRINA SAVUNMA HATTI TALEBİ

Liderler ortak olarak hazırladıkları ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel'e gönderdikleri mektupta sınırlarının askerî anlamda korunması için savunma hattı inşası talep etti. Buna bağlı olarak Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Polonya Başbakanı Donald Tusk, Estonya Başbakanı Kaja Kallas ve Letonya Başbakanı Evika Silina'nın imzasını taşıyan mektupta Rusya ve Belarus ile paylaştıkları 700 kilometrelik sınır boyunca savunma hattı inşa edilmesini önerdi.

LİDERLER AB'DEN DESTEK İSTİYOR

Projenin ölçeği ve maliyeti konusunda AB'den destek bekleyen liderler mektupta, "olağanüstü tedbirler" alınması gerektiğini vurguladı. 

4 AB ülkesinden Rusya ve Belarus sınırına savunma hattı inşa edilmesi  çağrısı - Son Dakika Haberleri

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.