SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermeniler, Azerbaycan sınır köylerinde halkı silahlandırıyor!

Ermenistan'ın, Azerbaycan'a sınırı olan köylerde yaşayan vatandaşları silahlandırdığı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermeniler, Azerbaycan sınır köylerinde halkı silahlandırıyor!

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışma devam ediyor. Ermeni basını, Ermenistan’ın Azerbaycan’a sınırı bulunan köylerde vatandaşlarını silahlandırdığını yazdı.

AZERBAYCAN MEVZİLERİNİN YAKIN OLMASI BAHANE EDİLDİ

Ermenistan’ın Sunik Marzi (Zengezur) Bölgesi Valisi Robert Gukasyan, gazetecilere verdiği demeçte, Azerbaycan’ın mevzilerinin yakın olduğunu ve meşru müdafaa gerektiğini ifade etti. Gukaysan, Azerbaycan mevzilerinin yakınlığından dolayı güvenlik önlemine ihtiyaç olduğuna işaret etti.

GUKASYAN: SUNİK BÖLGESİNİN SINIR YERLEŞİMLERİNDE MEŞRU MÜDAFAA İÇİN YETERLİ SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNMAKTADIR

Gukasyan, “Tüm sınır yerleşimlerinde silahlar var. Sürekli silah taşımak isteyenler var ve bu doğru tabii ki. Uyanık olmalıyız. Ateşli silahların taşınması ve depolanması ile ilgili uygun düzenlemeler yoksa tüm bunların kazalara yol açabileceğini anlıyorsunuz. Sınır köylerinde silah yok demek yanlış. Onlar sahip” dedi. Robert Gukasyan, bölgede Ermenistan Savunma Bakanlığının gerekli gördüğü kadar silah bulunduğunun altını çizdi.

Gukasyan, "Sunik bölgesinin sınır yerleşimlerinde meşru müdafaa için yeterli silah ve mühimmat bulunmaktadır" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.