SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan ile Ermenistan barış anlaşmasının ek maddelerinde mutabakata vardı

Azerbaycan ile Ermenistan, Washington'da gerçekleştirilen toplantıda barış anlaşmasının ek maddeleri üzerine mutabakata vardı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan ile Ermenistan barış anlaşmasının ek maddelerinde mutabakata vardı

ABD’nin başkenti Washington’da 29 Haziran 2023 tarihinde Azerbaycan, Ermenistan ve ABD dışişleri bakanları üçlü toplantı gerçekleştirdi. Üçlü görüşmeler öncesinde Antony Blinken, Ceyhun Bayramov ve Ararat Mirzoyan arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN EK MADDELER ÜZERİNE ANLAŞTI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, iki tarafın da barış anlaşmasının ek maddeleri üzerine mutabakata vardığını duyurdu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ek maddeler üzerine anlaşılmasının ardından, “Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan arasında ikili görüşmeler yapıldı... Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Başkanı'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştüler. Bakanlar ve ekipleri, barış ve devletler arası ilişkilerin tesisi konulu ikili anlaşma taslağı üzerinde çalışmaya devam ettiler. Bazı kilit konulardaki tutumların daha fazla detaylandırılması gerektiğini kabul ederken, barış anlaşmasının ek maddeleri üzerinde karşılıklı mutabakat sağladılar.” açıklamasını yaptı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN: SIKI ÇALIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile gerçekleştirilen son görüşmenin sonunda yaptığı konuşmada, müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi. Blinken, “Ermenistan ile Azerbaycan arasında kalıcı bir barış anlaşmasına varılması ve ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunabilecek bir dizi başka önemli sorunun çözülmesi yönünde yapılan önemli ve sıkı çalışma için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.