SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası Özbekistan'da TİKA'yı ziyaret etti

Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası Özbekistan ziyareti kapsamında TİKA Taşkent Program Koordinasyon Ofisini ziyaret ederek, hayata geçirilmesi planlanan faaliyetleri masaya yatırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası Özbekistan'da TİKA'yı ziyaret etti

Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e giderek, çeşitli kültürel çalışmalar ve görüşmeler gerçekleştirdi.

Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi, Şefika Gaspıralı Uluslararası Kadın Birliği Başkanı, akademisyen Doç. Dr. Gayana Yüksel, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri, Kırım Derneği Genel Başkan Vekili, Av. Namık Kemal Bayar ve Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel, 28 Eylül 2024 tarihinde Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Taşkent Ofisini ziyaret etti. 

TİKA Taşkent Program Koordinasyon Ofisi Başkanı Ali Rıza Tezcan ve Başkan Yardımcısı Albina Tuzlu ile yapılan görüşmede, Özbekistan, Türkiye ve Kırım Tatarları arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için yürütülmesi planlanan çalışmalar ele alındı.

Başkan Tezcan ve Başkan Yardımcısı Tuzlu ise Özbekistan'da insanî, kültürel ve eğitim alanının geliştirilmesine yönelik faaliyetler ve hayata geçirilen projelerden bahsetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.