SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar diaspora temsilcilerinden Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğine ziyaret

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti ve Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası temsilcileri, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar diaspora temsilcilerinden Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğine ziyaret

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti ile Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit başkanlığındaki Türkiye'deki Kırım Tatar diasporasından temsilciler, 8 Ekim 2024 tarihinde Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret etti. Büyükelçilik ziyareti, sabah yapılan 1944 Kırım Tatar Soykırımı Kurbanları Anıtı ziyaretinden sonra gerçekleştirildi.

Ziyarette; KTMM Başkanı Refat Çubarov, KTMM üyeleri Eskender Bariyev, Riza Şevkiyev, Gayana Yüksel, Kırım Girişimi Koordinatörü Feliks Karayev, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel, Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Gündemir ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformuna bağlı kurumların temsilcileri yer aldı.

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in Kıyiv'de bulunmaması sebebiyle katılamadığı toplantıda Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Levent Uğurlu ile görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Kırım Tatar halkının mevcut durumu ile Kırım Tatar diaspoasının yürüttüğü faaliyetler ele alındı. Görüşme sonunda Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Levent Uğurlu’ya hediye takdim etti.

24 kişiden oluşan Kırım Tatar diasporası heyeti, Ukrayna'da devlet kademesinden çeşitli seviyedeki yetkililerle bir araya gelmeye devam edecek.

TEMSİLCİLER 1944 KIRIM TATAR SOYKIRIMI KURBANLARI ANITI'NI ZİYARET ETTİ

Ukrayna'ya bir dizi resmî görüşmelerde bulunmak için giden heyet, geçen eylül ayında Ukrayna'nın başkentı Kıyiv'deki Barış Parkı’nda açılan anıtta 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı kurbanları için dua ettikten sonra çiçek bırakmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.