SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Dans ve Müzik Topluluğu Cıyın Ansambli; Antalya, Taşkent ve Ankara'da sahne alacak

Kırım Derneği Genel Merkezine bağlı Cıyın Ansambli Dans ve Müzik Topluluğu, bu yıl eylül ve ekim aylarında çeşitli gecelerde sahne alacak. Ekip hem Türkiye'de hem de Özbekistan'da Kırım Tatar kültürünü danslar ve müziklerle tanıtacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Dans ve Müzik Topluluğu Cıyın Ansambli; Antalya, Taşkent ve Ankara'da sahne alacak

Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası dilini, kültürünü korumak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına son hızla devam ediyor. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinin Dans ve Müzik Topluluğu Cıyın Ansambli yeni dönemde kültürel çalışmalarına yenilik katarak, dünyaya açılıyor. 

CIYIN ANSAMBLİ ANTALYA, TAŞKENT VE ANKARA'DA SAHNE ALACAK

Dans eğitmeni Evelina Kemileva'nın eğitmenliğinde hazırlık yapan Cıyın Ansambli Dans ve Müzik Topluluğu, bu sene 13-15 Eylül Antalya Yörük Türkmen Festivali'nde, 22 Eylül'de Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Derviza Bayramı'nda, 27 Eylül'de Taşkent'teki Kırım Tatar Gecesi'nde, 17 ve 30 Ekim'de ise Ankara'da sürpriz bir gecede sahne alacak. Birbirinden renkli Kırım Tatar geleneksel kıyafetleri ve müzikleri ile sahne performansını sunacak olan ekip, ilgilileri şimdiden meraklandırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.