SON DAKİKA
Hava Durumu

Celal: Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası faaliyetlerini planlaması gerekiyor

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının daha fazla güçlenmek adına çalışmalar yürütmesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Celal: Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası faaliyetlerini planlaması gerekiyor

Yakın zamanda Rus esaretinden kurtulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, daha güçlü bir topluluk haline gelmek için Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının faaliyetlerini planlaması gerektiğini ifade etti.

Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, çeşitli yerel örgütler ve liderler arasında, her yerde olduğu gibi, farklılıklar bulunduğunu belirterek, “Bu, normal bir süreçtir ve üzerinde çalışmak gerekmektedir. Şu anda güçlü bir Kırım Tatar lobisinden, -örneğin Fransa'daki Ermeni diasporası gibi- bahsetmek mümkün değil. Diasporanın faaliyetlerini planlaması gerekiyor. Örneğin, kendi milletvekiline sahip olmalılar." dedi.

Çok sayıda Kırım Tatarının yaşadığı Eskişehir ilini örnek gösteren Celal, "Eskişehir muhtemelen Türkiye'nin Kırım Tatar kalbidir. Odunpazarı Belediye Başkanı Kırım Tatarı Kazım Kurt. 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgünü yıl dönümünde belediyede halka açık etkinlikler yapılıyor, Kırım Tatar ve Ukrayna bayrakları asılıyor, siyasi tutsaklara destek için eylemler yapılıyor." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.