SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Enerji sektörüne yönelik saldırıların durdurulması savaşın sıcak aşamasını sona erdirebilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya'nın enerji altyapısına yönelik saldırıları durdurmasının, Ukrayna'daki aktif savaşların sona ermesine giden ilk adım olabileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Enerji sektörüne yönelik saldırıların durdurulması savaşın sıcak aşamasını sona erdirebilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Ukrayna'nın enerji tesislerine ve kargo gemilerine yönelik Rus hava saldırılarının sona ermesinin, savaşı sona erdirme müzakerelerinin önünü açabileceğini belirtti.

"RUSYA ENERJİ ALTYAPI TESİSLERİNE VE YÜK GEMİLERİNE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARI DURDURMALI"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 21 Ekim 2024 tarihinde basın servisi Financial Times'a verdiği röportajda, "İlk Barış Zirvesi'nde enerji güvenliği konusunda bir çözümün mümkün olduğunu gördük. Yani, biz onların enerji altyapısına saldırmıyoruz, onlar bizimkine saldırıyor. Bu, savaşın sıcak fazasının sona ermesine yol açabilir mi? Bence evet." açıklamasında bulundu.

Ayrıca Zelenskıy, Rusya'nın Ukrayna limanlarındaki yük gemilerine düzenlediği saldırıları durdurması gerektiğini de vurguladı. Birleşmiş Milletlerin (BM) açıklamasına göre, 1 Eylül'den bu yana Rus saldırılarında, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına demirleyen 6 sivil gemi ve tahıl yükleme altyapısı tahrip edildi.

Zelenskıy, "Enerji ve seyrüsefer özgürlüğü konusunda bir sonuç almak, Rusya'nın belki de savaşı sona erdirmeye hazır olduğunun bir işareti olacaktır." ifadelerini kullandı. Yanı sıra Zelenskıy, Rusya'nın ABD seçimlerinin sonuçlarını beklediğini ve bu sonuçların ardından Kıyiv ile müzakere yapma kararı alabileceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.